• DOLAR 32.528
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2488.738
  • ...
Batman`da dama severlerin de bir derneği oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Birçok dalda hizmet veren derneklere bir yenisi daha eklendi. Uzun süreden beri çalışmaları yapılan Dama Severler Derneği kuruldu. Çarşı mahallesi eski Midyat Garajı İşler pasajında dernek düzenlenen törenle açıldı.

 

Dama Severler Derneği açılışına dernek başkanı İsmet Koç, yönetim kurulu ve dama severler katıldı.

 

Batman Dama Severler Dernek Başkanı İsmet Koç yaptığı açıklamada, yıllardır bir dernek çatısı altında toplanmak istediklerini ve amaçlarına ulaştıklarını belirterek derneği açtıklarından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

 

Koç, kurdukları derneğin amacının Batman ve Türkiye`de ismini dama oyunuyla duyurmak olduğunu ifade ederek daha önce Batman`da dama oyunuyla birçok kişinin ödül aldığını ve bunlara destek amacıyla böyle bir dernek açtıklarını vurguladı. Koç, dama oyununun bir zekâ oyunu olduğunu dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Gençlerimiz boş vakitlerini derneğimizde dama oynayarak değerlendirebilirler. Şuan da bu dernek bölgede sadece Batman`da kuruldu. Amacımız Siirt, Bitlis ve Muş gibi illerde de dama derneklerini kurarak federasyona gitmektir\" dedi.

 

Dama seven vatandaşlar ise, \"Bu derneğin Batman`da kurulması çok iyi oldu ve daha önce böyle bir dernek olmadığı için dama severler kahve köşelerinde dama oynuyorlardı. Şuan da bir dernek olması bizim için iyi oldu. Bundan sonra rahat bir şekilde derneğe giderek sevdiğimiz bu dama oyununu burada oynuyabiliriz. Burada yetişecek dama oyuncularının Batman`ımızı temsilen birçok dereceye gireceklerine inanıyoruz\" dediler. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir