• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
Muhammed Eş-Şankitî: İslam'a saldırılar karşısında Müslümanlar karşı atağa geçmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eş-Şankıti, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından tertip edilen "Uluslararası İslam Karşıtlığı Sempozyumu"nda "Nübüvvet Makamına Hakaret Karşısında Şer'î ve Siyasî Strateji" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

"İslam dinine ve Hazreti Muhammed'e küfreden gayrimüslimlerin katlinin vacip olduğuna" dair bazı âlimlerin görüşünün olduğunu hatırlatan Eş-Şankıti, hanefi fıkhında ise bu hükmü reddeden görüşlerin olduğunu söyledi.

Eş-Şankıti, "Hanefi fıkhında, gayrimüslimlerin Peygamberimize küfretmesi halinde katledilemeyeceği yönünde bir görüş var. Hanefi fıkhında, bu tür durumlarda hakaret eden gayrimüslimlerin bulunduğu yerden uzaklaştırıldığını görüyoruz. Diğer inançlardan kişilerin mabetlerinde İslam'a yönelik küfürlerinde yine dokunulmazlık var. Mabetlerinin içinde ve dışında yaptıkları küfre karşı farklı uygulamalar var. Genel olarak bunların dayanağı da 'İslam dininde zorlama yoktur.' ayetidir." dedi.

"İslam'a saldırılar karşısında fertler suskun kalabiliyor ama İslami STK'lar ve basın susmamalı"

Eş-Şankıti, "İslam'a saldırıları karşısında Müslüman fertler suskunluk gösterebiliyor ancak devletlerin, İslam'i STK'ların ve basının tepki göstermesi gerekiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Peygamberimizi hedef alan karikatürleri savunmuştur. Buna karış durmamız gerekiyor elbette. Zira onlar Fransız usulü bir İslam oluşturmak istiyorlar. Bu İslam'ın onuruna, kerametine bir saldırıdır. Fransa'da 6 milyon Müslüman var ve onlara karşı büyük bir kin var." diye konuştu.

 

"İslam'a saldırıları bir fırsat bilerek İslam'ın güzelliği daha fazla anlatılmalı"

İslam'a saldırılar karşısında Müslümanların asıl yapması gerekenleri anlatan Eş-Şankıti, şöyle konuştu:

"Peygamberimiz ve İslam'a yönelik küfürlere karşı diyalog ve dayanışma içinde hareket etmemiz gerekiyor. Ayrışa siyasi olarak bir kararlılık gösterilmesi gerekiyor. Bu şekilde İslam düşmanlığına karşı gelebiliriz.

Müslümanlara ve İslam'a karşı yapılan saldırılara karşı hukuki anlamda o ülkede kalan Müslümanlar dava açabilmeli.

Ayrıca İslam dünyası kendi içinde bir kampanya yapmalı. Müslümanlar da bu saldırılara karşı batıya bir ambargo ortaya koymalı. Müslümanlar, İslami STK'lar ve kuruluşlar İslam'a saldırıları bir fırsat bilerek İslam'ın güzelliğinin daha fazla anlatmalı.

İslam'a saldırılar karşısında Müslümanlar karşı atağa geçmeli. Örneğin; son zamanlardaki İslam'a saldırıların ardından ABD'deki İslami kuruşlar, bir milyon adet İngilizce Kur'an-ı Kerim meali dağıtımına başladı. Fransa'da da buna benzer eylemler yapılabilir.  Türkiye'de Peygamber Sevdalıları bunun öncülüğünü yapabilir." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir