• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İstanbul’da Kabe’ye saygısızlığa tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cihan açıklamasında, Boğaziçi Üniversitesi önünde sergi adı altında bir grup sapkın tarafından Allah’ın evi, Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kabe-i Muazzama’nın fotoğraflarının yere serilmesine ve İslami değerlere yönelik yapılan insanlık dışı hadsiz saldırıyı Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı olarak kınıyor ve telin ettiklerini söyledi.

Müslümanların kutsal değerlerine yapılan bu çirkin saldırının dini inançlar üzerinden yapılan açık bir provokatif eylem olduğunu belirten Cihan, “Kimsenin toplumsal barışı bozmaya, inanç özgürlüğünü hedef almaya ve kutsallarımıza saldırmaya hakkı yoktur. Bu bir düşünce özgürlüğü değil açıkça provokasyondur. Hem de çok çirkin eylemdir. Bu provokasyonlar ile Müminlerin sinir uçlarına dokunarak kaos peşinde koşanlar, Müslümanlara en büyük ihaneti yapmaktadırlar. Bu ihanetler karşısında müminler asla susmayacaklardır.” dedi.

“Bu eylem Allah’ın dinine bir saldırı ve bütün İslâm alemine hakarettir”

Kutsal değerlerle dalga geçilmesine inançlı toplumun izin vermeyeceğini vurgulayan Cihan şunları söyledi:

“Birlik ve beraberliğe birbirimize destek olmaya daha çok ihtiyacımız olduğu bu zor günlerde bu ayrıştırıcı, provokatif tavır, dinini, kutsal değerlerini seven insanların yapacağı bir tavır değildir. Bu eylem düpedüz Allah’ın dinine bir saldırı, hadsizlik ve bütün İslâm alemine hakarettir. Ebu Cehillerin torunlarına, zalim, siyonizm ve işbirlikçilerinin saldırılarına karşı hakkı savunmak, iyiliği emret etmek, kötülükten vazgeçirmeye çalışmak her Müslümanın üzerine farzdır. Her mümin bu farzı idrak edip, yerine getirmekle mükelleftir.”

“Saldırılar bütün müminleri rencide etmektedir”

İslam’a ve değerlerine yönelik saldırıların cezasız kalmaması gerektiğine işaret eden Cihan, “Ardı arkası kesilmeyen dini hassasiyetlere yapılan hakaretler, saldırılar bütün müminleri rencide etmektedir ve bir an önce de durdurulmalıdır. Bu tür hadsizlikler, ucubeler ve olaylar toplum nezdinde değer ve destek bulmamaktadır, bulmayacaktır. Kabe'mizin resmini ayaklar altına seren bu şaşırmış, sapkın haçlı zihniyetini şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir