• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Diyanet-Sen: Kutsal kıblemize yapılan hadsiz saldırıyı kınıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Müslümanların ortak kutsal değeri, mukaddes Kâbe’mize yapılan bu hadsiz saldırıyı şiddetle kınıyorum.” diyen Güldemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların kutsal mekânı, kıblemiz Kabe’ye yapılan hadsiz, fütursuz saldırıyı şiddetle kınıyorum.  Müslümanların kutsal değerlerine yapılan bu saldırı dini inançlar üzerinden yapılan açık bir provokatif eylemdir. Sorumlular derhal bulunarak yargı önünde hesap vermelidir” ifadelerine yer verdi.

Kimsenin toplumsal barışı bozmaya, inanç özgürlüğünü hedef almaya ve kutsallarımıza saldırmaya hakkı olmadığını belirten Güldemir “Bu bir düşünce özgürlüğü değil açıkça provokasyondur. Hem de çok çirkin bir provokasyon. Bu provokasyonlar ile milletin sinir uçlarına dokunarak ‘kaos’ peşinde koşanlar, ülkeye en büyük ihaneti yapmaktadırlar. Bu ihanetler karşısında susmayan diyanet camiası, bundan sonra da sessiz kalmayacaktır.” dedi.

Dini değerlerimizle fütursuzca dalga geçilmesine bu toplumun izin vermeyeceğini belirten Güldemir “Dünya ve ülke olarak Coronavirus nedeniyle zor günler yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğe birbirimize destek olmaya daha çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde bu ayrıştırıcı, provokatif tavır, ülkesini, halkını seven insanların takınacağı bir tavır değildir. Bu düpedüz hadsizliktir ve haddini bilmeyenlere bu halk gayet güzel haddini bildirecektir.” dedi.

Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün soruşturma başlatmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Güldemir “Diyanet-Sen olarak bizler de konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Sorumluların bir an önce adalet önünde hesap vermesini ve tüm Müslümanlardan özür dilemesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir