• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;



DİYARBAKIR MEDYA : HÜDA-PAR`dan Bingöl`de coşkulu açılış

Kurulduğundan bu yana kısa sürede tüm yurtta teşkilatlanma çalışmalarına giren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Bingöl`de görkemli bir şekilde teşkilat binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki parti yetkilileri uzun bir araç konvoyu ile Diyarbakır`dan Bingöl`e geldi.

 

DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: Bağlar `KCK` davasında 4 tahliye

43`ü tutuklu 95 kişinin yargılandığı \"Bağlar KCK\" davasının duruşmasında ara karar veren mahkeme heyeti Abdulselam Demirkıran, Fatma Kızılkaya, Selam Taş ve Şehmus İnci`yi tahliye etti.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: Evinin inşaatı için para bulamayınca intihara kalkıştı

Karabük`ün Safranbolu ilçesinde yaptırdığı evinin inşaatı için para bulamayan 25 yaşındaki inşaat işçisi ve arkadaşı, Mardin`de intihar etmek istedi.

 

HABER DİYARBAKIR: Herkes mayınlara karşı sesini yükseltmeli

Diyarbakır`da düzenlenen `Mayınsız bir Türkiye` konferansında konuşan Uluslar arası Mayın Yasaklama Kampanyası yürütücülerinden Kasia Derlicka, mayınlara karşı herkesin sesini yükseltmesini istedi.

 

DİYARINSESİ: Silvan`lı şoförler oturma eylemi yapacak

Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde taşıma eğitim kapsamında taşıma yapan servis şoförleri kontak kapatıp, oturma eylemi yapmaya hazırlanıyor.

 

DİYARBAKIRSÖZ: Bu fırsat heba edilmesin

Diyarbakır`da her ay gerçekleştirilen Diyarbakır küçük Millet Meclisi (DkMM) toplantısı, Türkiye küçük Millet Meclisi (TkMM) Koordinatörü Şanar Yurdatapan`ın koordinatörlüğünde Sümerpark`taki toplantı salonunda yapıldı. Ensarioğlu, Türkiye`nin çok önemli bir fırsat yakaladığını söyledi.

 

YENİ YURT GAZETESİ: Akan kan, dökülen gözyaşı Türkiyenindir

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm süreciyle ilgili, `Biz, milletin çok büyük kesiminden bu sürecin desteklendiğini görüyoruz. Ama ana muhalefet partisi ve MHP sözcüleri, maalesef bu konuda çok sert bir üslupla bunu engellemeye, zarar vermeye, boşa çıkarmaya çalışıyorlar` dedi.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: Taşlara kazınan özlem

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vecihi Özkaya, tarihi Diyarbakır Surları`ndaki semboller arasında bulunan zeytin ağacı ve güvercinlerin de barışa önemin 10 bin yıl önce başladığını ve günümüze kadar devam ettiğini söyledi.

 

GAZETE DİYARBAKIR: `Türkiye mayınla kirlenen ülkeler arasında`

Diyarbakır`daki ``Mayınsız Türkiye Konferansı``nda konuşan Uluslararası Mayın Yasaklama Kampanyası yürütücülerinden Kasia Derlicka, mayınların kaldırılması için hükümetlere baskı uygulanması gerektiğini belirterek, Türkiye`nin mayınla kirlenen ülkeler arasında olduğunu söyledi. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir