• DOLAR 32.438
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2486.84
  • ...
Tarsus`ta 4 Yıllık Fakülte Açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus`ta Mersin Üniversitene bağlı, Otomotiv, Enerji ve Mekatronik bölümlerinde oluşan 4 yıllık fakülte açılması için Tarsus Meslek Yüksek Okulunda yerel ve idari yöneticilerin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Toplantıda, Tarsus`a 4 yıllık Teknoloji Fakültesinin açılması için çalışmalara başlandığını belirten, Mersin Üniversitesi Rektörü Süha Aydın, "Şu anda binin üzerinde öğrencimiz bulunmaktadır. Tarsus`a, Mersin Üniversitesine bağlı olarak 4 yıllık Otomotiv, Enerji ve Mekatronik bölümlerini açabiliriz. Buradaki fiziki binalarımızın yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu konuda gerekli çalışmalara başlayacağız." dedi.

 

Toplantıya katılan Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise, bunların sevindirici haberler olduğunu, ancak önemli olanın bu yıl itibariyle öğrenci alınımına başlanması olduğunu ifade ederek, tüm Tarsus halkı, Sivil toplum kuruşları olarak kendilerinden istenen talepleri yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

 

Yapılan kısa toplantıdan sonra; Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özden; Tarsus Meslek Yüksek Okulunda, Teknik Eğitim Fakültesinin ve Meslek Yüksek Okulun binalarını ve daha önce Emniyet Müdürlüğüne ait olan ancak daha sonra mahkeme kararı ile Üniversiteye devredilen ve yemekhane olarak hizmet vermesi düşünülen tesisleri gezdiler. (A.Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir