• DOLAR 32.557
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2428.535
  • ...
`50 Yıllık Hayal Gerçek Oluyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valiliği, 50 yıllık hasret olan 2 belde, 10 köy ve 12 mezranın ulaşımını sağlayacak olan Kantar Köprüsü`nün yapımı için Maliye Bakanı tarafından 15 milyon TL ödeneğin çıkarıldığını, yakında yapım çalışmalarına başlanacağını bildirdi.
 

Açıklamada, Gercüş İlçesi ve Kayapınar (Aynkaf) Beldesi kuzeyi ile Dicle Nehrinin güneyindeki bölgede, Hisar ve Kayapınar Beldeleri ile 10 köyün ve 12 mezranın bulunduğu belirtilerek, bu köylerin; Bağlıca (Mıderbé), Çayüstü (Béda), Kantar, Bağözü(Xırro), Ardıçlı (Acıbé), Yayladüzü, Kışlak, Koyunlu(Bakoliné), Gökçe ve Doruk Köyleri olduğu ifade edildi.
Halen bu bölgede bulunan köy ve mezralar ile Batman arasında 92 km`lik karayolunun mevcut olduğu ve Batman`dan bölgeye ulaşımın Hasankeyf ve Gercüş üzerinden yapıldığı hatırlatıldı.
 

15 Milyon TL Ödenek İçişleri Bakanlığına Gönderildi
Dicle Nehrinin kuzey ve güney yakasını birbirine bağlayacak olan Kantar Köprüsü`nün yapımı ve Yayladüzü, Kışlak ve Kantar köyleri ile Salkımlı mezrası stabilize yolunun asfaltlanmasının güvenlik yolu olarak yatırım programına alındığı belirtilen açıklamada, "Önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan söz konusu köprü ve güvenlik yolunun yapımı için ilk dilim olarak Maliye Bakanımız tarafından 15 milyon TL ödenek İçişleri Bakanlığımıza gönderilmiştir. Bu projenin tamamlanmasıyla vatandaşlarımızın 50 yıllık rüyası gerçekleşmiş olacaktır." denildi.
 

Batman-Mardin Karayolu Yaklaşık 50 Km Daha Kısalacak
Yaya ve motorlu taşıtların geçişine imkân sağlayabilecek olan Kantar Köprüsünün devamındaki yolun Yayladüzü Köyü`ne bağlanacağı ve böylece bölgede yaşayan vatandaşların Batman`a ve ilçelerine ulaşımının daha kısa sürede ve daha iyi şartlarda sağlanacağı dile getirilen açıklamada, "Böylece vatandaşlarımız verilen sağlık, eğitim vb. hizmetlerden daha iyi faydalanacaktır. Ulaşım sorunlarının çözülmesiyle tarım alanları daha kolay kullanılabilir hale gelecek ve tarımsal faaliyetler bölge halkına önemli ekonomik katkı sağlayacaktır. Bu yol ile Batman-Mardin Karayolu yaklaşık 50 km daha kısalacaktır." ifadeleri kullanıldı. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir