• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Çözüm Fevkalade Güzel Bir Şekilde Yürüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi`de düzenlenen ``Çıkışta Mahalleye Gel`` Söyleşisi`ne katıldı.

-``Devlet bir irade ortaya koyuyor``-

Zeytinburnu`nda daha önce bazı provokasyonların yaşandığının hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, Türkiye`nin terör meselesinden çok çektiğini ve devlet adına bir dönem bazı görevlilerin ciddi yanlışlar yaptığını ifade etti.

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

``Türkiye bir günde bu noktaya gelmedi. Terör örgütün arkasında bazı uluslararası güçler, her türlü desteği verdi. Ve maalesef bu sorun, 30 bin insanın canına mal oldu. 20-30 yıl önce evvel komşumuzun nereli olduğunu, Kürt mü, Türk mü, Çerkez mi? Sormazdık. Herkes birbirine saygılıydı. Karanlık bir oda memleketin çocuklarını birbirine düşürdü. İlerici-gerici, sağcı-solcu kavgasında 7 bin gencimiz vuruldu. Bu memleketin evlatlarını, Alevi-Sünni diye, birbirine kırdırdılar. Bizim öğrencilik yıllarımızda Kürtçü siyaset takip eden Rizgari, Kava, Kaypakkayacılar, Doğu Kültür ve Düşünce Dernekleri vardı. Bir de PKK vardı, ufacık bir gruptu. 12 Eylül işkencehanelerinde, Diyarbakır Cezaevi`nde öyle işkenceler yapıldı ki. İnsanların köyleri boşaltıldı, dışkı yedirildi. `PKK`yı önlüyoruz` diyenler PKK`nın ana rahmini oluşturdu. O zulme uğrayanlar, onların evlatları, akrabaları PKK`nın tabanını oluşturdu. Bir dönem militan sayısı 4 bin-5 bin civarında. 22 bin PKK`lı öldürüldü. Bu demektir ki 5 kez dağ boşalmış tekrar insanlar dağa çıkmış. Akıllı olmak bu terörü ciddi bir şekilde bitirmektir.``

Kurtulmuş, sorunun çözümü için insanların tümünün bu meseleye gönüllerini koymalarını sağlamak gerektiğine vurgu yaparak, ``Allah`ın izni ile çözüm fevkalade güzel bir şekilde yürüyor. Korkarız ki provoke etmek isteyenler olacaktır. Dikkatli olmamız lazım. Kürtler ve Türkler arasında iç savaştan çıktılar diye barış yapıyor değiliz. Terör örgütü sahada artık çok hareket edemeyecek bir noktaya gelmiş, siyasi propaganda yapamayacak noktaya gelmiş. Devlet de bir irade ortaya koyuyor. İlk kez Türkiye`de bir Başbakan `bedeli ne olursa biz bu konuyu çözeceğiz` diye ortaya çıkıyor. Bu büyük bir cesarettir, büyük bir kararlılıktır. Bu noktada Başbakanımızı tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah çok açık bir şekilde söylüyor. Şu lisan ya da bu lisanda konuşabiliriz. Lisanlarımız ve renklerimizin farklılığı hiçbir anlam ifade etmez. Hepimiz hazreti insanız, hepimiz Adem`in çocuklarıyız. Hz. İbrahim`in milleti, Hz. Muhammed`in ümmetindeyiz. Bunu bildikten sonra isteyen istediği provokasyonu çıkarsın, hepsi boşa çıkacaktır`` şeklinde konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir