• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İğneden ipliğe, vatandaşın temel ihtiyaç harcamaları başta olmak üzere hemen hemen her şeye yapılan aşırı zamlar, geçim derdinde olan vatandaşı iyice dar boğaza soktu.

Akaryakıt ve enerji başta olmak üzere temel gıda maddelerine yeni yılda da zamların devam etmesi ve yüksek fiyatların önüne geçilememesi özellikle alım gücü düşük olan ve asgari ücretle geçinmek zorunda kalan çalışanları daha çok mağdur ediyor.

Son aylarda Ayçiçek yağında yüzde yüzü aşan bir artış yaşandı. Salgın öncesi 18 litre Ayçiçeği yağı ortalama 110 lirayken şu anda 240 lira.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2021 yılında elektrik ve doğalgazda uygulanacak hizmet bedellerini açıkladı. Kesme-bağlama hizmetlerinde indirim yapan EPDK, diğer tüm hizmetlerde ise yaklaşık yüzde 14 zam yaptı.

Döviz kuru düşmesine rağmen gıda ürünlerine yapılan zamların devam etmesi halkı endişelendiriyor. Gıda ürünlerine yapılan zamlardan etkilenen Mardin halkı, fiyatların denetlenmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Hacı Mehmet Çelik

“Her şeye yüzde yüz zam gelmesi milleti perişan etti”

Zamlardan dolayı halkın zor durumda olduğunu belirten Hacı Mehmet Çelik, Kürtçe yaptığı konuşmasında şöyle dedi:

“Son aylarda her şeye yüzde yüz zam gelmiş. Bu yüzden millet perişan olmuş. İnsanlar aç ve susuz yaşıyor. Elektrikten gıda ürünlerine kadar her şeye zam yapılmış. Milletin alım gücü zaten düşük, şimdi de daha çok dar boğaza girmiş. Millet şu an mahvolmuş ve artık ne yapacağını bilemiyor.”

Suriyeli Ahmet Hüseyin

“Ekonomik durum her geçen daha da kötüleşiyor”

Gelen zamlar yüzünden fakir fukaranın geçimini sağlayamadığına dikkat çeken Suriyeli Ahmet Hüseyin de bir an önce bunun önleminin alınması gerektiğini anlattı.

Hüseyin, “Artık hiçbir şey alamıyoruz, çünkü her şey çok pahalı olmuş. İş yok, millet işsiz. Kimse elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödeyemiyor. Ev kirasını ödeyemeyen insanlar var. Her geçen daha da kötüleşiyor. Kimse kimseye artık borç para da vermiyor. Çünkü para da yok, güven de yok.” dedi.

Hasan Boğa

“Çok sıkıntılı bir zamanda yaşıyoruz”

İşsiz olduğunu kaydeden Hasan Boğa, “Çok sıkıntılı bir zamanda yaşıyoruz. Coronavirus hastalığı geldiğinden beri bu sorunlar çıktı. İş arıyorum ama bulamıyorum. Şu an çarşı işsizlerle doludur. Elini neye atsan zamlanmış. Yetkililerin buna bir el atması lazım. Görüyorsunuz hepimiz burada işsiziz. Bize yardım etsinler.” diye konuştu. 

Beşir Karahan

“Yetkililerin bu zamlara bir an önce çare bulması lazım”

Ekonominin gidişatı, işsizlik, faturalardaki ciddi fiyat artışları ve hayat pahalılığı gibi birçok konudan yakınan Beşir Karahan,  yetkililerin bu zamlara bir an önce çare bulması gerektiğini belirtti.

Karahan, “Bizler işsiziz, iş arıyoruz. Yetkililerin buna bir el atması lazım. Çünkü gerçekten çok zor durumdayız. Bizlerlerin çalışıp ailemize bakmamız lazım. Şu an ortalıkta dolaşıyoruz, iş olmadığı için evimize ekmek götüremiyoruz.” dedi.



(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız