• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2424.625
  • ...
Gıda Kometisinden karar çıktı! Fahiş fiyata erken uyarı sistemi gelecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ev sahipliğinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’in katılımıyla perşembe akşamı toplandı.

Fahiş fiyat artışları ele alındı

Toplantıda Türkiye’de işlenmiş ve işlenmemiş gıda fiyat gelişlerinin yanı sıra salgın sürecinin 2020 yılı gıda fiyatlarına etkisi, küresel tarımsal emtia fiyatlarındaki gelişmeler ele alındı.

Uluslararası arz talep gelişmeleri ve salgının seyri göz ününde bulundurularak bazı gıda ürünlerinde son aylarda alınan tedbirlerin fiyatlar üzerindeki etkileri ele alındı.

Üretim ve fiyat gelişmelerinin takip edileceği sistem kurulacak

Komite, gıda ve alkolsüz içecekler grubunda ileriye dönük üretim ve fiyat gelişmelerini öngörebilmesini kolaylaştıracak veri tabanlı çalışmaları sürdürmeyi kararlaştırdı.

Bu kapsamda tarımsal ürünler ve gıda piyasasındaki gelişmeler konusunda zamanlı kararlar almaya fayda sağlayacak bir Erken Uyarı Sistemi’nin oluşturulmasına ilişkin teknik alt yapı çalışmaları komiteye sunuldu ve çerçevesi belirlendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir