• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
Tunus Cumhurbaşkanı'na suikast!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Kays Said'in adına pazartesi günü, göndericinin adını taşımayan özel bir zarf geldi. Divan Müdiresi Nadiya Ukkaşe, şüpheli zarfı açması sonucu sağlık durumu kötüleşerek, baş ağrısı ve büyük oranda görme kaybı yaşayarak, baygınlık geçirdi." ifadelerine yer verildi.

Zarfın açılması sırasında Ukkaşe'nin yakınında bulunan bir personelin de aynı şikayetleri daha hafif derecede yaşadığı belirtilen açıklamada zarfın, İçişleri Bakanlığına yönlendirilmesine karar verilmeden önce evrak imha makinesine atıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Ukkaşe'nin gerekli kontroller ve tahlillerin yapılması için askeri hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

CUMHURBAŞKANI SAİD'İN DURUMU İYİ 

Zarfın içerisinde bulunan maddenin ne olduğuna dair henüz net bilgi elde edilmediği aktarılan açıklamada, kamuoyunda yaşanacak karışıklıktan kaçınmak adına olayın yaşandığı gün konunun duyurulmadığı belirtildi.

"Cumhurbaşkanının sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir zarar görmediği" bilgisi paylaşılan açıklamada, olayın sosyal medyada yayılmasının ardından yazılı açıklama yapılmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Tunus Cumhuriyet Savcı Yardımcısı Muhsin ed-Dali, Cumhurbaşkanı Kays Said'e gönderilen ve zehirli olduğu öne sürülen şüpheli zarftan ancak 2 gün sonra haberdar olduklarını belirtti.

Dali, Said'e pazartesi günü gönderilen ve Cumhurbaşkanlığı Divan Müdiresi Nadiya Ukkaşe'nin, açtıktan sonra sağlık durumunun kötüleşmesine neden olan şüpheli zarfla ilgili Tunus Kanal 9 televizyonuna konuştu.

"Başsavcılık, olayı sosyal medyada ve basında dolaşan bilgiler kanalıyla ve 2 gün sonra öğrendi." diyen Dali, savcılığın henüz şüpheli zarfa el koymadığını kaydetti.

Zarfın ve içindeki şüpheli maddenin ne olduğunu belirleyecek olan emniyet kuruluşunun başsavcılık bünyesinde çalışması gerektiğine işaret eden Dali, teknik ve bilimsel analizlerin yapılması için zarfa el konulması gerektiğini vurguladı.

Dali, Cumhurbaşkanı'na zarar vermeye teşebbüs etmenin, idamla cezalandırılacak bir suç olduğunu dile getirdi.

KATAR VE LİBYA'DAN, TUNUS CUMHURBAŞKANI SAİD'E "ŞÜPHELİ ZARF" OLAYIYLA İLGİLİ DAYANIŞMA MESAJI

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Said'le gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı'nın sağlığıyla ilgili bilgi aldı.

Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Said, Şeyh Temim'e aradığı için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan bir diğer açıklamaya göre,  Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac da Said'i telefonla arayarak Tunus halkının ve Cumhurbaşkanı'nın yanında olduğunu vurguladı.

Said de Tunus'un, Libya krizine hızlıca çözüm bulunması konusundaki kararlılığını yineledi.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir