• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
El sanatları kurslarında yüz yüze eğitim heyecanı yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu kapsamda Şahinbey Belediyesine bağlı Mimar Sinan Gençlik Merkezinde el sanatları, giyim kursu ve iğne oyası kurslarında eğitim alan kadınlar, tesislerde Covid-19 tedbirleri çerçevesinde yeniden eğitim verilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Kurslarda maske, mesafe ve temizlik gibi Covid-19 kurallarına hassasiyetle dikkat edilirken kurslara gelen kadınlar, aldıkları eğitim ile aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Mimar Sinan Gençlik Merkezinde giyim kursu ve iğne oyası kurslarına eğitim alan kadınlar, tesislerde verilen kursların hayatlarını değiştirdiğini belirtti.

Covid-19 nedeniyle uzun süre evlere kapandıklarını anımsatan kadınlar, “Bu süre boyunca daha önce eğitim aldığımız kurslardan kopmadık. Hocalarımızla telefon üzerinden irtibatımızı koruduk ve takıldığımız noktalarda onlardan her zaman destek aldık. Bu kurslar bizim için çok önemli. Kadınlar için hem yeni bir çevre hem de yeni bir uğraş oluyor. Bu kurslar bizleri ayrıca psikolojik olarak tedavi ediyor. Kursların bizlere faydası sadece bunlarla da sınırlı değil. Ayrıca öğrendiğimiz el sanatları, giyim ve iğne oyası eğitimleri ile kendi aile bütçemize de katkıda bulunuyoruz. Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu sayesinde böyle bir tesise sahip olduk. Bayanlar için bulunmaz bir nimet. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz.” diye konuştular. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir