• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Mescid-i Aksa'da imar ve restorasyon çalışmaları yeniden başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkenin Temsilciler Meclisi'ndeki Filistin Komitesi üyeleriyle bir araya gelen Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, yerel kanallara açıklamalarda bulundu. 1967 sınırlarına göre bağımsız bir Filistin devletini kurmaları ve meşru haklarını kazanmaları için Filistinlilerin desteklenmesi konusundaki tutumlarının değişmediğini aktaran es-Safedi, Filistin halkını haklı davalarında desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

es-Safedi, İslam ümmeti açısından paha biçilemez değere sahip olan Mescid-i Aska’daki restorasyon çalışmalarının yeniden başlamasının ise diplomatik çabaların sonucu olduğunu sözlerine ekledi.

Geçen günlerde Haremi Şerif'e baskın düzenleyen işgal ordusu, Mescid-i Aksa’da bulunan Kubbetu’s-Sahra Mescidi’nin mermerlerini ve iç sütunlarını onarma çalışmalarının tamamlanmasına engel olmuştu.

Mescid-i Aksa İmar Komitesi Müdürü Bessam el-Hallak, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, siyonist rejimin Kubbetu’s-Sahra Mescidi’ne baskın düzenlediğini ve işçilerin çalışmalarına engel olduğunu belirtmişti.

İşgalcileri, işçileri çalışmaya devam etmeleri halinde alıkoymakla ve Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası vermekle tehdit ettiğini kaydeden el-Hallak, Mescid-i Aksa İmar Komitesi’nin el-Mervani Namazgahı’nda onarım çalışması yapmasına izin verilmediğini de bildirmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir