• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tatvan`da 100 Yetime Yardım Eli Uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı

(İHH), Tatvan ilçemizde yaşayan 100 yetim çocuğa maddi yardımda bulundu.

Tatvan İnsan-Der binasında çocuklar için düzenlenen etkinlikte konuşan İHH Yetim Birimi Genel Koordinatörü Mine Karakuş, 2007`de kurulan yetim sponsorluk çalışmalarıyla dünyada 30 ülkede, Türkiye`de ise 23 ilde her ay 18 bin 500 yetime yardım yapıldığını söyledi.

Tatvan`da 3 ay önce başlattıkları çalışma kapsamında, ilçede yaşayan 100 yetim çocuk belirlediklerini ifade eden Karakuş, şöyle konuştu:

"Maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olanları belirleyerek yardımlarda bulunuyoruz. İlçede belirlediğimiz 100 yetim çocuğa Vakıfbank Tatvan Şubesi`nde hesap açtırdık. Bu çocuklarımızın hesaplarına aylık 70 TL`den, her üç ayda bir düzenli olarak 210 TL yatırılacak. Derneğimize yaklaşık 15 bin sponsor aile gönüllü olarak destekleme yardımları yapıyor. Biz de bu yardımları yetim çocuklarımıza dağıtıyoruz. "

Tatvan İnsan-Der Başkanı Muzaffer Taşcan ise, dernek olarak ilçe genelinde titiz bir çalışma yürüttüklerini ve 100 yetim çocuğu belirlediklerini kaydetti. Taşcan, "Belirlenen yetimlere İHH`nin Yetim Projesi kapsamında, ayda 70 TL yardımda bulunulacak. Yetim çocuklarımıza yaptıkları yardımlardan dolayı İHH`ye teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Karakuş ile Yetim Birimi Yurtiçi Koordinatörü Ayşe Olgun tarafından çocuklara ilk aylıklar verilerek, kitap seti ve Mavi Marmara Gemisi`nin maketi hediye edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir