• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Bağlar Belediyesi ilçede temizlik çalışmalarını sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Büyükşehir Belediyesi’nden Bağlar Belediyesi’ne geçen 29 cadde ile birlikte 48 mahallede 108 cadde ve bin 324 sokakta eş zamanlı olarak her gün temizlik çalışması gerçekleştiren ekipler, 36 mahalle ve 92 mezra olmak üzere 128 kırsal yerleşim yerinde çöp ve atık toplama çalışmalarını yaparak ilçeyi temiz tutmaya çalışıyor.

 

Belediyenin temizlik hizmetleriyle ilgili olarak görüşlerini dile getiren esnaflar, yapılan çalışmalardan memnun olduklarını vurgulayarak temiz bir çevre bilinci oluşması için vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirttiler.

"Temizlik konusu hepimizi ilgilendiriyor"

Teğmen Caddesi esnaflarından Hamdin Bekiz,"Belediye ekiplerinin temizlik hizmetinden memnunuz. Sabah erken saatlerde gelip temizliyorlar. Burada en büyük sıkıntımız kurulan semt pazarıyla ilgili. Pazar esnafı malesef temizliğe dikkat etmiyor. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerekir. Yere sigara atan, binadan aşağıya çöp atanlar var. Burada hepimiz yaşıyoruz. Bu yüzden vatandaş olarak çevre temizliğine dikkat etmeliyiz. Çöp konteyneri var, neden yere çöp atılıyor anlamış değilim." dedi.

Belediye ekiplerinin temizlik konusunda ellerinden geleni yaptıklarına şahid olduğunu belirten Mehmet Uzunboy, "Allah rızası için yere çöp atmayalım, çevreyi temiz tutalım. Bunu sağlamak gerçekten zor değil. Vatandaşımız bu konuda duyarlı olursa eminim her şey çok daha güzel olur." ifadelerini kullandı.

İlçe genelinde esnaflar, belediyenin temizlik çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirirken, hem belediyeden konteyner sayısını artırmasını hem de vatandaşların çevre temizliği konusunda duyarlı olmasını istediklerini kaydetti.

"Çevre temizliği bilinci oluşturulmalı"

Medine Bulvarı esnaflarından Ali Dinç, "Belediyenin temizlik görevlileri sabahın ilk ışıklarında burada çalışmaya başlayarak her tarafı temizliyor. Biz yapılan çalışmalardan memnunuz. Vatandaş olarak temizlik konusunda üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu konuda malesef şikayetimiz var. Belediye konteyner sayısını artırırsa güzel olur. Asıl önemli olan vatandaşlarımızın çevre temizliğine dikkat çekerek yere çöp atmamasıdır." ifadelerine yer verdi.

Emrullah Taş ise, "Ben Diyarbakır'lı olarak tüm hemşehrilerime sesleniyorum. Lütfen çevremizi temiz tutalım. Biz dikkat etmezsek belediye istediği kadar temizlesin anlamı olmaz. İnsanlarımızın yardımcı ve duyarlı olması lazım." şeklinde konuştu.

Vatandaşların talebini büyük bir olgunluk ve saygı ile karşıladıklarını söyleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, asli görevlerinden olan temizlik konusunda büyük bir hassasiyete sahip olduklarını belirtti.

Beyoğlu, "Tüm imkanlarımız ve ekiplerimizle beraber daha temiz ve huzurlu bir Bağlar meydana getirmek için 'bir gün değil, her gün temizlik' şiarıyla çalışıyoruz. Ekiplerimiz, sahada ellerinden geleni yapıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın her türlü talebine ve eleştirilerine açık olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Her birinin talebi bizim için kıymetli olup yerine getirmek görevimizdir. Bu hassasiyetle ve daha daha fazla tedbir alarak yolumuza devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir