• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
Obama`nın Mesajını İletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE -Mısır`ın başkenti Kahire`de temaslarına devam eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Kahire`deki cumhurbaşkanlığı sarayında yapılan görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye krizi, Filistin sorunu ve diğer bölgesel gelişmeler ele alındı.

Kerry`nin görüşme sırasında Başkan Barack Obama`nın Mısır`daki demokratik dönüşüm sürecine ilişkin destek mesajını ilettiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry`nin, Mısır`da mevcut siyasi tıkanıklığın aşılması ve istikrarın sağlanması için muhalefetle uzlaşmanın önemine işaret ettiği bildirildi.

Mursi ile ordu arasında ihtilaf yok

Kerry`nin Mısır Savunma Bakanı Abdülfettah Sisi ile görüşmesinde ise güvenlik ve askeri işbirliği başta olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı bildirildi.

Görüşmede, Mısır Savunma Bakanı Sisi`nin, Mısır Cumhurbaşkanlığı ile ordu kurumları arasında herhangi bir ihtilafın söz konusu olmadığını, ayrıca Silahlı Kuvvetler`in halihazırda Mısır`da var olan siyasi çekişmede taraf olmadığını vurguladığı belirtildi.

Ülke güvenliğinin gerçek garantörünün Mısır ordusu olduğunu belirten Sisi`nin, Silahlı Kuvvetler`in, ulusal güvenlik ve iç istikrara yönelik tehlikenin idrakinde olmasından dolayı siyasi çekişmelerde müdahil olmadığını kaydettiği de öğrenildi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Mısır ziyaretinin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere bu akşam Suudi Arabistan`ın başkenti Riyad`a gidecek.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir