• DOLAR 32.56
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Mescid-i Aksa`da İsrail Provokasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mescid-i Aksa`da, bir İsrail askerinin, mescidin avlusunda bulunan Filistinli kız öğrencilere müdahale etmesinin ardından gerginlik çıktığı bildirildi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu`ndan yapılan açıklamada, İsrail askerinin Kur`an`a saygısızlık yaptığı belirtilen olayla ilgili şu ifadelere yer verildi:

``Bu sabah Mescid-i Aksa avlusunda Kur`an okumak için bir araya gelen kız öğrencilere, bir İsrail askeri müdahalede bulunmuş, müdahale sırasında kız öğrencinin elindeki Kur`an yere düşmüştür. Daha sonra İsrail askeri, yere düşen Kuran`ı ayaklarıyla çiğnemiştir.``

İsrail askerinin davranışı karşısında tepki gösteren kız öğrencilerin yüksek sesle tekbir getirmesinin ardından, İsrail askerinin olayın yaşandığı bölgeden kaçarak uzaklaştığı, olayın duyulmasının ardından, Mescid-i Aksa`nın batı kapısı yakınlarında namaz kılan bir grup Filistinlinin gelmesiyle gerginliğin daha da tırmandığı kaydedildi.

Öte yandan, olayla ilgili açıklama yapan Raid Salah`ın önderliğindeki 1948 Filistin İslami Hareketi, İsrail askerinin eylemini, İslam ümmetine karşı yapılmış açık bir provokasyon olarak nitelendirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir