• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
75 yaş üzeri vatandaşların aşılanmasına bugün başlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilim Kurulu, dün video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantıda, aşı çalışmalarına ilişkin Türkiye ve dünyadaki gelişmeler ile aşılama takvimi ele alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Sağlık çalışanlarımızı takiben engelli, yaşlı bakım evleri ile huzurevlerinde yaşayan vatandaşlarımızın yerlerinde aşılamaları tamamlandı. Koruma sorumluluğu üzerimizde en çok bulunan bu grup öncelikle aşılanmış oldu. Kademeli olarak 90 yaş ve 85 yaş üzeri vatandaşlarımız evlerinde aşı oldular. İleri yaşları nedeniyle evlerinde aşı uygulamasına gittiğimiz vatandaşlar ile aynı hanede yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız varsa onların da aşı uygulamaları evlerinde gerçekleştirildi." dedi.

Pazartesi günü 80 yaş üzerindeki vatandaşların sağlık kuruluşlarında aşılanmasına başlandığını, bugünden itibaren de 75 yaş üzerindeki vatandaşların sağlık kuruluşlarında aşılanmaya başlanacağını belirten Bakan Koca, "75 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarından randevu alarak aşı olmaya gidebilecekler. Ülkemizde aşı programında kullanılan inaktif aşının 10 milyon dozluk ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon dozluk bölümü hafta başında ülkemize getirildi. Gerekli testlerin tamamlanmasından sonra aşılar kullanıma sunulacaktır." diye belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir