• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...

ŞIRNAK - Yıllar sonra kurulacak sanayi bölgesine kavuşacak olan Cizre`de önümüzdeki ay 27 parsellik alanın temeli atılacak.

Konu ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, Organize Sanayi Bölgesinin bin dönüm arazi üzerine kurulduğunu, fiziki altyapısı biten ilk etaba ait 27 parselin tahsisinin yapıldığını belirterek, önümüzdeki 2 ay içerisinde 10 sanayici eşliğinde 27 parsellik alanın temel atma safhasına geldiklerini bildirdi.

Geri kalan parsellerde temel atma sürecinin zaman içerisinde devam edeceğini ifade eden Elçi, Cizre organize Sanayi bölgesinin, diğer illerin Organize Sanayi bölgeleriyle mukayese edildiğinde hem fiziki şartlar, hem de ulaşım anlamında daha cazip bir yerde olduğunu söyledi.

 

Cizre`nin teşvik noktasında da daha avantajlı olduğunu dile getiren Elçi, \"Çünkü Organize Sanayi bölgemiz Irak`a 70 kilometre yakınlıktadır. Bununla birlikte Suriye ile sıfır noktadadır. Gelecekte Suriye`nin durumu ve idari yapısının düzelmesi, zaman içinde Suriye`yi bir pazar yerine dönüştürecektir\" dedi.

 

Mersin`de üretilen bir malın Irak`a götürülmesi halinde bin 500 dolarlık bir maliyetinin olduğunu, bunun Cizre Organize Sanayi Bölgesi`nde üretilerek gönderilmesi durumunda maliyetin 250 dolara düştüğünü aktaran Elçi, \"Bu durum sanayici için çok önemli. Cizre 27 kilometre havaalanına yakın ve yanı başında tarihi İpek yolu geçiyor. Şanlıurfa`dan Silopi`de bulunan Habur Sınır Kapısına kadar otoban projesi bitmiş. Yine ileri ki bir zamanda Organize Sanayi bölgemizin kuzey kısmında hızlı tren hattı geçecek\" diye konuştu.

 

Son olarak Elçi, gerek ilçede gerek ilçe dışında bulunan Cizrelilere seslenerek, \"Gelip burada fabrika kurmalarını istiyorum. Yabancı marka sahipleri de buraya gelip yatırım yapsınlar\" çağrısında bulundu. (Abit Dündar - İLKHA)