• DOLAR 32.49
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2491.241
  • ...
`Karmaşık Projeden Derhal Dönülmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, kamuoyunda tereddüde neden olan ve uygulanışı bakımından oldukça riskli olan bu düzenlemenin hayata geçirilmemesi gerektiğini söyledi.
 
Sağlık Bakanlığı`nın düzenlediği "Anne Sütü Bankası" projesinin sağlam bir temele dayandırılmadığını belirten Erözgün, "Konuyla ilgili yasal bir planlama yapılsa dahi projenin sağlık ve güvenilirlik açısından hiçbir tatmin ediciliği olmayacaktır." dedi.
 
Türkiye`de "Anne Sütü Bankası"ndan süte ihtiyaç duyan bebek sayısıyla ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından bir çalışma yapılmadığına ve projenin altyapısını oluşturacak bir veri bulunmadığına vurgu yapan Erözgün, Anne Sütü Bankası`ndan, sadece dünyaya gelirken annesini kaybeden, eksik doğan ya da çeşitli hastalıklar nedeniyle anne sütüyle beslenemeyen bebeklerin yararlanabileceğini ve yararlanabilecek bebek sayısının çok fazla olmayacağını düşündüklerini dile getirdi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, süt veren annede bulunan hastalıkların bulaştırıcılık durumunun bile netleşmediğini ve tam anlamıyla ifade edilemediğini eleştiren Erözgün, gönüllülük esasına dayanan bu projenin uygulanması halinde kamuoyu tarafından itibar görmeyeceğine dikkat çekti.
 
Erözgün, "Anne Sütü Bankası" projesinin örfümüze, kültürümüze ve dinimize uygun olmadığını hatırlatarak, "Süt Bankası`na süt veren annelerin belirlenmesinde güçlük yaşanacak ve farklı annelerden alınan sütlerin karışımı süt hısımlığı doğuracaktır. Süt hısımlarının bilinmesi de bütün kayıt sistemine rağmen bir yerde aksaklığa uğrayacak ve mümkün olmayacaktır. Bu da dinimize göre aralarında evlenme yasağı bulunan kişilerin bu durumu bilmeden evlenmelerine yol açacak ve büyük bir hataya sebebiyet verecektir. Günü kurtarayım derken ileriye yönelik daha büyük bir karmaşıklığın içine girilmesi doğru değildir. Çocuğunu doğal biçimde emziren bir süt anne de kolaylıkla bulunabilir. Batı ülkelerinde Süt Bankaları`nın giderek azalma sebepleri araştırılmalı ve çıkan sonuç ölçüt alınarak bu karmaşık ve uygunsuz projeden derhal dönülmelidir" ifadelerini kullandı.(İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir