• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...

Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor. Zamlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Koronavirüs salgınıyla birlikte zor günler geçiren kestane üreticileri şekerlik kestanenin geçen yıl 18 lira olan kilogram fiyatının bu yıl 28 liraya yükseldiğini açıkladı. Üreticiler ambalâj mâliyetlerine ve diğer kalemlere yüzde 50 zam civarında zam geldiğini iddia etti.

Bursa’nın önemli kestane şekeri üreticilerinden biri olan İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, “Pandemi nedeniyle ziyaretler durdu. Kestane şekeri iş görüşmeleri veya misafirliklerde hediye olarak götürülen bir üründür. Ziyaret ve misafirlikler olmayınca satışlarımız otomatik olarak düştü. Bu da birim maliyetlerimizi yükseltti. Maalesef fiyat güncellemesi yapmamız kaçınılmaz oldu” dedi.

MALİYETİ FİYATLARA YANSITMAK ZORUNDA KALDIK
Dağlı Kestane Şekeri firmasının genel müdürü Levent Dağlı da üretimde kullandıkları ana ham maddelerden olan kestanenin fiyatının bu yıl çok yükseldiğini belirterek, bu yıl yaşanan kuraklığa bağlı olarak kestane üretiminin düştüğünü ve böylece iç piyasada kestane bulmanın güçleştiğini ifade etti. Dağlı, “Maliyetlerde yaşanan artışı kestane şekeri fiyatlarımıza yansıtmak zorunda kaldık” dedi.