• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü normalleşme tarihini verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, önemli açıklamalar da bulundu. Özlü Çin'den getirilen aşıların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) virüsüne karşı etkin koruma sağladığını belirtti.

AŞI KONUSUNDA UYARDI

Prof. Dr. Özlü, birinci doz aşı olanları kurallara uyma konusunda dikkatli davranması gerektiğini, asıl korumanın aşının ikinci dozunun üzerinden iki hafta geçmesiyle sağlanacağını söyledi.

NORMALLEŞME ANCAK BÖYLE OLUR

Aşı olanların virüsü alabileceğine ama ağır olarak geçirmeden geçireceğini hatırlatan Prof. Dr. Özlü, aşı olanların virüs alıp başkalarına yayabileceğine dikkat çekti.

Aşılama süreciyle ilgili güzel haberi canlı yayında duyuran Özlü, "Eğer Şubat ayı içerisinde planlanan aşılama sürecinin uygulanması halinde nisan ayının ortasından itibaren normalleşme sürecine geçilebileceğini ve yaz aylarını çok daha rahat bir şekilde geçirebileceğimizi ifade etti."

GÜNEY AFRİKA'DAKİ MUTASYONUN TEHLİKESİ

İngiltere ve Güney Afrika'daki mutasyonlar konusunda uyaran Özlü, İngiltere'de kısıtlama kararlarının geç alındığını ve şu anda alınan kısıtlamaların etkisiz olduğunu ve günlük vaka sayılarının 30 bin sınırında kaldığına dikkat çekti.

Ülkemizdeki kısıtlama kararlarının da bir süre daha devam etmesini söyleyen Özlü, Güney Afrika'da mutasyonun tehlikeli olduğunu, tedbirlerin kaldırılması halinde ülkemizde de yeniden vaka sayılarının hızla artabileceğini düşündüğünü söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir