• DOLAR 32.314
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2279.545
  • ...
Malatya’da 2 yılda 169 bin dekar arazi sulamaya açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya'da DSİ yatırımlarını ve projelerini değerlendirme toplantısı düzenledi. DSİ Malatya 92'inci Şube Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, son 18 yılda DSİ tarafından Malatya’ya depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmaları ile sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla 1 milyar 400 milyon lira yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

Sulamaya açılan araziler çiftçilere yıllık 113 milyon lira ilave zirai gelir sağladı

DSİ tarafından kentteki tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörünün, diğer sektörleri de tetiklediğini belirten çalık, son 2 yılda 2 baraj, 4 sulama tesisinin inşa edildiğini, 169 bin 740 dekar arazinin sulamaya açıldığını ve çiftçilere yıllık 113 milyon lira ilave zirai gelir sağlandığını ifade etti.

Malatya’da kalkınmayı hızlandıracak, sulamayı ve ziraatı geliştirecek yatırımlara devam edileceğine kaydeden Çalık, "Bu yıl DSİ yatırımları arasında Yazıhan ilçemizde 28 bin 300 dekar daha araziyi suya kavuşturacak Boztepe Barajı pompaj sulaması ve 174 bin dekar araziyi sulayacak Yoncalı Barajının gövde, ön yüzü ve vana odalarının tamamlanması ile barajın sulama isale tünelinde çalışmalar devam edecektir. Doğanşehir Elmalı ve Erkenek Göleti, Darende Çınarköy ve Ayvalı Göleti, Hekimhan Kurşunlu ve Karadere Göleti, Kuluncak Karaçayır Göleti, Akçadağ Taşevler Göleti çalışmaları bu yok devam edecek işler arasındadır." diye konuştu.

“Bu yıl 4 gölet ve 6 sulama tesisi tamamlanacak”

Yeraltı barajlarıyla ilgili yatırımlara başlanılacağını söyleyen Çalık, "Hekimhan ilçemizde Sarıkız, Arapgir ilçemizde Deregezen bölgesine yer altı barajları yapılacaktır. Bu yıl 1 baraj, 4 gölet, 6 sulama tesisi ve 2 kamulaştırma çalışmaları tamamlanacak ve 26 bin 450 dekar arazi sulamaya açılmış olacaktır. Bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Çalık, toplantıda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile telefonla görüşerek, kent için ayrılan ödeneğin arttırılmasını istedi.

DSİ 18 yılda Malatya’da 10 baraj, 11 sulama tesisi kazandırdı

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, DSİ’nin Malatya’ya son 18 yılda 10 baraj, 11 sulama tesisi, 46 taşkın koruma dâhil toplamda 80 tesisi kazandırdığını ve 376 bin 850 dekar araziyi sulamaya açtığını dile getirdi.

DSİ Elazığ 9'uncu Bölge Müdürü Mahmut Dündar da, toplantının çok verimli geçtiğini, sulama, taşkın koruma, yer altı barajları dâhil tüm yatırımları değerlendirdiklerini söyledi.

Gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ 9.Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve Malatya ilçe belediye başkanları katıldı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir