• DOLAR 32.499
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2479.121
  • ...
Şırnak’ta Kültür ve Turizm geliştirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, kenti tarihi, turistik alanları ile yemeklerinin tanıtılması, kente turist çekilmesi kapsamında neler yapılacağı hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından bir konuşma yapan Vali Pehlivan, kentin tarihi, kültürel ve gastronomi alanında hazine ölçeğinde olduğunu söyledi.

 

"Ön plana çıkan çok önemli tarihi yapılarımız var"

Pehlivan, "Cudi dağını başlı başına ele alabiliriz. Cudi ile Hazreti Nuh’un hikâyesini üzerine yürümek gibi bir niyetimiz var. Sadece ülkemizi değil, dünyayı da kucaklayacak bir mesajı ve hikayesi, tarihi ve kültürel derinliği olan bir konu başlığı ve aynı zamanda bir realitedir. Sefine olarak tabir edilen Nuh’un gemisinin oturduğu nokta pek çok uygarlığın yaşadığı, eserler ortaya koyduğu, kale yapıtlarından tutun yazılara kadar pek çok tarihi eser ve varlıkların olduğu bir yer. Stratejik önemi de yüksek olan bir noktadır. Dün Cizre ilçemizde tarihi varlıklarımızı gezdik. Orada tarihi medrese, kale, cami ve yapılarımız da tarihi varlıklar anlamında çok ön plana çıkan eserlerdir." dedi.

"Huzur ve güvenli oluşursa turizm artar"

Huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla kentin kültürel ve tarihi açıdan ayağa kalkacağını ifade eden Pehlivan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Çoklu bir doğa yapımız var. Bir tarafımız nispeten ova bir tarafımız dağlarla çevrilidir. Hem iklim olarak hem coğrafi özellikler olarak çeşitlilik arz ediyor. Bir ucumuzda eşsiz bir doğaya sahip olan cehennem deresi ve ortasından kıvrım-kıvrım akan Dicle var. Hakikaten bakınca gözümüzü alamadığımı bir manzara oluşturuyor. Doğu ucumuzda da bir doğa harikası olan Faraşin yaylası var. Bir yandan hayvancılığın ve arıcılığın yapıldığı bir yandan da bahar aylarında insana huzur veren krater, göl, ırmak, çay ve akarsularıyla muazzam bir güzellik. Tabi buraların ön plana çıkması güvenlik ve huzur ortamının daha iyi yerlere gelmesiyle mümkündür. Kültür ve turizm alanında Şırnak hızla ayağa kalkacak. Bize düşen altyapıyı oluşturmak, güvenli ulaşım imkânları ortaya koymak, turist olarak gezen insanlara asgari düzeyde imkânlar sunmaktır.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TAG) Genel Müdür Yardımcısı Erkan Türkmen ise ajansın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan,  Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, TGA Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ramazan Acar ile ilçe kaymakamları ve STK temsilcileri katıldı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir