• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Siirt’te turizm hedefleri tanıtım çalışması gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ana hedefi "markalaşması" olan toplantı, turizm tanıtımı kapsamında yapılmış ve yapılması planlanan faaliyetler konusunda bilgi almak, sinerji sağlayan bir tanıtım stratejisi üzerinden çalışmaları sürdürmek için gerçekleştirildi.

Salgın kuralları dikkate alınarak yapılan toplantı, Siirt'in turizm potansiyelinin "GoTurkey" üzerinden Türkiye ve dünyaya daha etkin bir şekilde tanıtımı için neler yapılabileceği ortaya konuldu.

 

Toplantıda konuşan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt’te birçok âlim ve evliyanın ilim gördüğünü ve bu geleneğinin hâlâ devam ettiğini söyledi.

Siirt'in kültür ve eğitim kenti olduğunu belirten Hacıbektaşoğlu, turizm potansiyelinin arttırılması için bu değerlerin çok iyi kullanılması gerektiğini ifade etti.

Osman Bektaşoğlu

"Siirt ilim kültür ve eğitim kentidir"

Siirt’in çeşitli zenginlikleri ve turistlere yönelik yapılacak aktivitelerle cazibe merkezi olabileceğini hatırlatan Hacıbektaşoğlu, "Siirt’te sürekli ilimizin imkânlarını konuşuyor ve paylaşıyoruz. Siirt’te tarım ve hayvancılık alanında üstünlüklerimiz var. Aynı zamanda Siirt medeniyetlerin yoğrulduğu çok kadim bir kenttir. Siirt, İsmail Fakirullah ve İbrahim Hakkı Hazretlerinin şehri, Veysel Karani Hazretlerinin metfun olduğu, birçok âlim ve evliyanın ilim gördüğü, ilim geleneğinin devam ettiği bir kültür ve eğitim kentidir. Siirt aynı zamanda Botan Vadisi, muhteşem dağları, tabiatı, tarımsal üretimi, özelikle fıstık, bal ve zivzik narıyla öne çıkan bir şehirdir." dedi.

Gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı  Ertan Türkmen, ajansın çalışmaları, Siirt’in tarihi ve turistik alanları ile yemeklerinin tanıtılması, kente turist çekilmesi için neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi.

Ertan Türkmen

"Antalya, Muğla, Kapadokya ve İstanbul’da yapılan turizm çalışmaları artık diğer illerimize de yayılmalı"

Türkmen, "Türkiye’de sağlıklı ve güvenli bir turizmin yapıldığını bütün dünyaya göstermemiz gerekiyor. Bunun devamını bir standart haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu güne kadar ürünlerde ne yaptık? Deniz, kum, güneş olarak odaklandığımız Antalya, Muğla, Kapadokya ve İstanbul’da yapılan turizm çalışmaları artık diğer illerimize de yayılmalı. Diğer illerimizdeki turizm ve kültürlerin de bir şekilde ortaya çıkması gerekiyor. Bunlar, inanç, kültür, sağlık, spor ve gastronomi turizmidir." diye konuştu.

"Sizin yönlendirmeleriniz doğrultusunda çalışma yapacağız"

Hedef yönetimi konusunda Siirt’in kamu ve özel sektör olarak beraber hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Türkmen, “Niye Siirt’teyiz? Siirt’te ne gibi ürünlerimiz var? Bunları daha iyi nasıl tanıtabiliriz ve bunları nasıl daha ileri götürebiliriz? Diye düşünüp çalışmalıyız. Elimizde herhangi bir ürün varsa bunu tanıtmak için bizi kullanabilirsiniz. Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı bir fon değil sadece yurt dışı ve yurt içinde tanıtım yapan bir ajanstır. Bizi sizler yönlendireceksiniz. Biz, esasında Siirt’in elemanıyız. Siirt bizi nereye yönlendirirse, hangi ürün öndeyse, Siirt’e insanların niye gelmesini, ne deneyimlemesini, ne yaşamasını istiyorsak onu bize siz söyleyeceksiniz. Biz onun tanıtımını yapmaya çalışacağız. Spor, gastronomi, Doğa, tarih, inanç, kültür ile ilgili konularda fikir alışverişinde bulunabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen toplantıya Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı  Ertan Türkmen, ilçe Belediye Başkanları, STK ve sektör temsilcileri katıldı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir