• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Salgın sürecinden etkilenen esnafın vergi erteleme listesine alınmamasına MESOB'dan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vergi erteleme ile ilgili yazılı açıklama yapan MESOB Başkanı Keskin, kararı verenlerin esnafın durumunu bilmediğini ve Anadolu’da olup biteni görmediklerini söyledi.

Sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı mağdur olan esnaf için hükümetten vergi erteleme talebinde bulunduklarını hatırlatan Keskin, "Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmî Gazete’de yayımlanan tebliğ ile İçişleri Bakanlığının aldığı tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen işyerlerinin vergileri ertelendi. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın sosyal medya hesabında yayımladığı listede sinema salonu, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna ve lunaparklar yer aldı. Ancak bu liste eksiktir. Bu listede yer alamayan esnaflarımız mağdurdur. 2 dönemdir okullar uzaktan eğitim veriliyor. Öğrenci servisleri, özel halk otobüsleri, okul kantinleri ve kırtasiyeciler mağdur.  Taksiciler, minibüsçüler, berberler, güzellik salonları, kuaförler, seyyar satıcı esnafı mağdur. Aslında küçük esnaf ve sanatkarların tamamı salgından dolayı mağdur oldular. Ne yazık ki bir yıldır mağdur olan küçük esnaf ve sanatkârlarımız listede yer almamıştır." dedi.

"Aslında esnaflarımızın vergilenmesinin yerine hiç vergi alınmamalıdır." diyen Keskin, "Karar verenler veya karar alanlar esnafın durumunu bilmiyor. Anadolu’da olup biteni görmüyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuda eksik bilgi verildiğine inanıyorum.  Cumhurbaşkanımızın bu konuya el atmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Keskin, salgın sebebiyle uygulanan kısıtlamalardan dolayı zarar gören esnaf, sanatkar ve yanlarında çalışanların sosyal güvenlik prim ödemeleri ile vergi, elektrik, su ve doğalgaz faturalarının bir yıl süre ile faizsiz ertelenmesi talebinde bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir