• DOLAR 32.521
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2421.266
  • ...
Avrupa`daki STK`lar Yargıtayın Kararını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE - Basel Said-i Nursi Vakfı tarafından Avrupa genelinde faaliyet gösteren 33 Sivil toplum kuruluşu adına yayınlanan bildiri ile İhya Der üyelerine verilen 150 yıllık cezanın onanması kınandı. Peygamberi (sav) sevmenin ve onun adını yüceltmenin, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmanın asla suç sayılamayacağını belirten STK`lar, başta hükümet yetkilileri olmak üzere tüm devlet mekanizmalarını bu tür kararları yeniden gözden geçirmeye davet etti.

"İslami kişi ve kurumlara yapılan baskı ve saldırıların her geçen gün aratarak devam etmesi ve bu baskılara hukuk kılıfının geçirilmesi duyarlı her insan gibi bizleri de endişelendirmektedir" ifadeleriyle başlayan açıklamada, İhya Der üyelerine verilen cezanın onaylanmasının halkın hafızasında yeni bir hukuk cinayeti olarak yerini alacağı belirtildi.

Bu karar tüm STK`ları Cezalandırmadır
Verilen kararın, sadece İhya Der gönüllülerini değil tüm İslami STK`ları cezalandırdığı ve İnanç sahibi insanların gönüllerini incittiği ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi: "Hukuki olmaktan ziyade siyasi olan bu karar için hiç kimse, yargının kararı biz ne yapalım, deyip kendini mesuliyetten kurtaramaz.

Bu minvalde, başta Sayın Başbakan olmak üzere tüm yetkilileri bu sivil hukuk darbesi konusunda ellerinden geleni yapmaya davet ediyoruz. Helalleşme iddialarının revaçta olduğu bu günlerde İhya Der kararının bir samimiyet testi olduğuna inanmaktayız."

Duyarlı tüm kesimler tepkilerini göstersin
Başta İslami basın ve STK`lar olmak üzere herkesin bu karar hakkında duyarlı davranmaya ve haksızlığın izalesi için tepki vermeye davet edildiği açıklamada, "Cezalandırılan Müslümanlara ve ailelerine sabır diler ve Allah Azze ve Celle`nin yüce adaletinin beşerin zulmünden daha yüce olduğunu belirtmek isteriz.

İslami literatürde İbadet olarak tanımlanan faaliyetleri suç sayan anlayışı Avrupa`da faaliyet gösteren Müslümanlar olarak bir kez daha kınadığımızı, her kesimi sorumlu davranmaya çağırdığımızı bir kez daha yinelerken bu zulmün tüm taraflarını Allah Azze ve Celle`ye havale ediyoruz." denildi.
 

Ahmet Bayram - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir