• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Meteoroloji`den Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre Türkiye`nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların sabah saatlerinde Ege Bölgesi ile Orta ve doğu Karadeniz kıyılarında, zamanla iç ve doğu bölgelerde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Öğle saatlerinden sonra İzmir`in güney kıyıları ile Aydın ve Muğla`nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, akşam ve gece saatlerinde İç Anadolu`nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ve Doğu Anadolu`da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Kuzey ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege`de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege bölgesinde aralıklarla görülecek yağışların öğle saatlerinden sonra İzmir`in güney kıyıları ile Aydın ve Muğla`nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sebeple meteoroloji, yaşanabilecek olumsuz şartlara ( yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb. ) karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Sabah ve gece saatlerinde ise doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( ulaşımda aksamalar vb. ) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir