• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
Biden’dan "Husi kararı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimindeki Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, 11 Ocak'ta Husilerin "yabancı terör örgütü" ve liderlerinden 3'ünün de "terörist" ilan edileceğini bildirmesinden doğan yaptırımlar olduğu anımsatıldı.

Açıklamada, 19 Ocak'ta yürürlüğe giren yaptırımlardan bir kısmının Yabancı Varlıkları Koruma Ofisi'nce, 26 Şubat'a kadar askıya alındığı belirtildi.

Yabancı Varlıkları Koruma Ofisi'nin Husilerin sahibi olduğu teşekkülleri de kapsayan işlemler için genel bir lisans yayımladığı ifade edildi.

ABD basınında, bu lisansın, Pompeo'nun kararını tersine çevirmediği ve Husilerin belirli üyelerine uygulanmadığı kaydedildi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Husi liderlerinden Abdulmelik el-Husi, Abdulhalık Bedreddin el-Husi ve Abdullah Yahya Hakim'in  "terörist" ilan edileceğini bildirmişti.

ABD'nin "Husilerin yabancı terör örgütü" ilan edileceği kararı, eski Başkanı Trump'ın görev süresinin bitiminden bir gün önce 19 Ocak'ta yürürlüğe girmişti.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ise 22 Ocak'ta Husilerin "terör örgütü" olarak sınıflandırılması kararının gözden geçirileceğini duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir