• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
Bu toplumun psikologlara değil; dava adamlarına ihtiyacı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Türkiye toplumu tam bir cendereye düşmüş gibi.

Gazetelerin 3. Sayfaları cinayet haberleri ile dolup taşıyor. Medyanın gündemleştirdiği kadın cinayetleri konuşulurken diğer cinayetler adeta hasır altı ediliyor, ya da önemsenmiyor

Daha birkaç gün önce Denizli’de Volkan Şafak isimli vatandaş sigara parasından dolayı kardeşini öldürdü.

Bugün sabah namazı vaktinde İstanbul Eyüpsultan'da, madde bağımlısı olduğu iddia edilen şahıs, annesini(Şükran Biroğlu) ve ağabeyini(Mesut Biroğlu) koli bandıyla boğarak öldürdü

Ülkede cinayet işlemek nasıl bu kadar kolaylaştı? Bunun üzerine kafa yormak gerekirken birileri adeta gündem hırsızlığı yapıyor ve neyin gündem olması gerektiğine karar veriyor.

Baştan sona arızalı bu sistemin bireylerin dünya ve ahiretini mahfettiği gerçeği ortada iken sistem eleştirisinde bulunanlar neredeyse yok gibi.

Ölüm üreten sistemi sorgulamak yerine feministler, tüm ölümlerden erkekleri suçlu görmek gibi bir gerçekdışılığa düşerken, kimilerimiz meseleyi basite alıp uyuşturucu “kullandığı için” cümleciği ile analiz yapıyoruz.

Oysa bu hazcı, batıcı ve vandal sistem, aileyi yıkmış, ferdin aile ile olan o duygusal bağını çözmüştür. Seküler yaşam tarzı, kardeşleri aynı babadan olma, aynı kadından doğma, aynı evi kullanan, “yabancılar”a dönüştürüyor.

Aile içi cinayetler bile toplumumuzun Müslümanlık iksirine ne kadar büyük bir ihtiyaç duyduğunu göstermeyecekse ne gösterecek acaba? Bir kadının kendi doğurduğu yavrusu tarafından katledilmesinden daha büyük bir facia var mıdır?

Peki çözüm nedir?

Son dönemlerde TV dizileri üzerinden sistem bir mesaj veriyor. Mesaj şu: Psikologa gidersen her şey hallolur.

Elbette psikolojinin halledeceği şeyler vardır. Lakin şu yaşadığımız cendere bireylerden neşet eden bir mesele değil, bir sistemin bir toplumu helak etmesinden kaynaklı sorunlardır bunlar ve çözümü de önce sistem eleştirisi sonra da fıtrat merkezli bir dokunuştur. Yani Müslümanca yaşayabilmektir.

Hiç şüphe yok ki bu toplumu psikologlar değil; dava adamları, tebliğ ve davet misyonu ile hareket edenler onarabilir. Çünkü psikolog ancak kendisine başvurduğunda önerilerde bulunabilir ama dava adamı birilerinin kendisinden  yardım istemesini beklemez, bekleyemez.

Denizli'de henüz 23 yaşındaki Yasin Şafak'ın ağabeyi tarafından öldürülmesi de İstanbul Eyüpsultan'da 70 yaşındaki Şükran teyzenin oğlu tarafından katledilmesi de dava adamının gündemidir.

Gündemimize sahip çıkalım!

Bu haberler de ilginizi çekebilir