• DOLAR 32.496
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2474.228
  • ...
Mardin’de İdlib’deki ihtiyaç sahipleri için ortak yardım kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin STK Platformu koordinasyonunda Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, İHH, Hayrat Yardım Derneği,  Yardımeli Derneği, Beşir Derneği ve Mardin Umut Kervanı öncülüğünde düzenlenen İdlib için yardım kampanyasının basın toplantısı düzenlendi.

Bir süre önce vefat eden ve 28 Şubat sürecinin mağdur isimlerinden olan Mardinli öğretmen Zekiye Yağmurcu anısına başlatılan kampanyanın startı, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetinde düzenlenen toplantı ile verildi.

Türkiye sınırına göç etmek zorunda kalan sivillere yönelik acil yardım çağrısı yapılan toplantıya STK Platformu Sözcüsü Ahmet Ceylan, Sekreterya üyeleri ve il genelinde hizmet veren insani yardım derneklerinin temsilci ve başkanları katıldı.

Mardin’in her zaman Suriyeli muhacir kardeşlerinin yanında olduğunu ve her yıl farklı etkinliklerle yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatan STK Platformu Sözcüsü Ahmet Ceylan, İdlib’de 2011 yılından bu yana yaşanan hadiselerde en ağır saldırıların, en ağır insanlık yükünün olduğu bir dönemden geçildiğine dikkat çekti.

“Pansuman olmak için yola çıktık”

İdlib’deki insanlık dramına bir nebze de olsa pansuman olmak için “Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız” yardım kampanyasını başlattıklarını hatırlatan Ceylan, şöyle konuştu:

“Mardin olarak insani sorumluluğumuzu yerine getirmek için Mardinli STK’larla olarak ‘Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız’ kampanyası çerçevesinde halkımızı, milletimizi, iyiliksever insanlarımızı bu acının dindirilmesi için el uzatmaya davet ediyoruz. 2011'den beri bu acıyla temas eden biziz. Vicdanları örselenen de biziz. Çocuk cesetlerini denizden toplayan bizim evlatlarımız. Sınır duvarlarının dibinde karlar eriyince ortaya çıkan donmuş cesetleri toplayan yine bizim evlatlarımız. O insanlarla komşu olan, akrabalığı olan, ortak tarihi ve inançları olan biziz. Toplayacağımız yardımları Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı ve İHH üzerinden AFAD Koordinasyon ekipleriyle beraber yardımlarımızı İdlib’e ulaştıracağız.”

Öncelikleri sıraladı

Sınırdaki insani drama dikkat çeken Ceylan, “Sınır bölgelerinde kurulan çadır kentlerin durumu ortada. Buralara göç edenlerin yüzde 76'sı kadın ve çocuktur. Takdir ederseniz ki bu bir taşınma değildir. Bir kaçıştır.  Orada AFAD, Kızılay, Diyanetimiz ve buradaki tüm yardım kuruluşları her birisi elinden geleni ortaya koymaya çalışıyorlar. En çok un, gıda, battaniye, günlük yemek ve biriket ev ihtiyaçları var. Tüm Mardinli vatandaşlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Birinci el olması istendi

Yapılacak yardımların birinci el olması için özen gösterilmesini isteyen Ceylan, giysi, kuru gıda, battaniye gibi malzemelerin toplama merkezlerine bırakılmasını istedi.

Toplantıya, Diyanet Vakfı adına İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İHH Mardin Temsilcisi ve Kızılay Kızıltepe Şube Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Türk Kızılay Artuklu Şube Başkanı Metin Değer, Suriye Yardımlaşma Platformunun Kurucu Başkanı ve Yeşilay Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Mardin Umut Kervanı adına Hadi Çakar,  Beşir Derneği adına Dr. Mahmut Özel, Hayrat Vakfı adına Uğur Kocabey, Yardımeli (Taha) Derneği adına Sabri Yersel, Merhamet Derneği adına Şeyhmus Altınterin ile bazı STK’ların temsilci ve başkanları katıldı.

Katılımcılara teşekkür

Toplantı sonunda İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, kampanyaya destek veren STK temsilcilerine teşekkür ederek, “Sömürü ve savaşın kol gezdiği bir coğrafyada sizler bu kardeşlerimize yardım etmek adına Allah’ın rızası için ne yapabiliriz? diye toplandınız. Bu ulvi amaçtan daha anlamlı ne olabilir. Bu coğrafyaya kan ve gözyaşını reva görenlere inat sizler yardım elinizi uzatmak için toplandınız. Her birinizi tek tek tebrik ediyorum. Mardinli kardeşlerimiz de inşallah bu çağrıya kulak verir ve üzerine düşeni yerine getirir.” dedi.

Kampanya kapsamında yardımseverler hazırladıkları yardım kolilerini insani yardım derneklerinin merkezleri ile 10.00-17.00 saatlerinde Ravza Caddesi Yay Sitesi 7.Blok altı Yenişehir Mahalle Konağı yanı Artuklu/Mardin adresinde açık olacak alana bırakabilirler. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir