• DOLAR 32.551
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2422.716
  • ...
Van ekonomi dünyasından yapı izinlerinin durdurulmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Ekonomi Konseyi bünyesinde bulunan Van Genç İşadamları Derneği, Van Ticaret Borsası, Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği, Van Ziraat Odası, Van TMMOB, VANSİAD ve Van İŞGEM imzasıyla yapılan açıklamada, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen deprem felaketi sonrası durdurulan yapı izinlerinin, aradan bir buçuk yıl geçmesine rağmen henüz başlatılamamış olmasının, inşaat sektöründe ciddi bir mali daralma yaşanmasına sebep olduğuna vurgu yapıldı.

 

Van Belediyesi 1996 İmar Planını kullanmak için mi Yeni İmar Planını feshetti?

Belediyenin imar planını feshetme yetkisine sahip olmadığının altı çizilen açıklamada, \"Yeni imar planının açıklanan 1. etabı ile ilgili bin 500`e yakın itirazın olduğu, ancak itirazlardan sonuç alınamadığı, 2. Etap imar planının ise teslim edilmesi gereken tarih olan 8 Şubat 2013 tarihine kadar teslim edilmemesinden dolayı, Van Belediye Başkanlığı tarafından yeni imar planı hazırlama protokolü tek taraflı olarak feshedilmiş ve 1996 yılında düzenlenmiş olan imar planının geçerli olduğu açıklanmıştır. Bu açıklamanın hemen sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir açıklama yaparak, yeni imar planının Bakanlık tarafından tamamlanıp askıya çıkarıldığını, Van Belediyesinin 1996 imar planını kullanamayacağını, imar planı hazırlama protokolünü feshetme yetkisinin olmadığını ifade etmişlerdir\" denildi.

 

\"İlgililerin Umursamaz Tavırlarını Anlamakta Güçlük Çekiyoruz\"
İlgililerin umursamaz tavırlarını eleştiren Van Ekonomi Konseyi, kentin ve çocukların geleceğini belirleyecek önemli bir konuda, Van Belediyesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, ilgili meslek kuruluşlarının ve Van milletvekillerinin umursamaz tavırlarını anlamakta güçlük çektiklerini belirterek; \"Bu savruk tutumlardan dolayı halkımız ciddi oranda mağdur edilmiştir ve bu mağduriyet devam etmektedir. Bu durumun kısa süre içinde çözüme kavuşturulması için tüm ilgili kişi ve kurumları göreve davet ediyoruz\" ifadelerine yer verildi.
Açıklamayı imzalayan oda başkanları:
Van Genç İşadamları Derneği: Kadri Salaz
Van Ticaret Borsası: Feridun Irak
Van Serbest Muhasebeciler Ve Mali Müşavirler Odası: Yakup Simeklioğlu
Van Aktif Sanayici İş Adamları Derneği: Ali Çiçeksay
Van Ziraat Odası: Lütfü Özgökçe
Van TMMOB: Şemsettin Bakır
VANSİAD: Mehmet Çaldağ
Van İŞGEM: Mahmut Gedik (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir