• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Pandemiyle birlikte mezarlarda karekod sistemine rağbet arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya’da 5 yıl önce bu hizmeti başlatan kabir bakım ve mezar yapımı firması sahibi Mehmet Çetin, mezar taşlarına karekod sistemi ekliyor. Yakınlarını kaybeden kişilerin akıllı telefonundan karekodu okutmasıyla vefat eden kişinin özgeçmişine, videolarına, fotoğraflarına veya şiir, dua gibi yazıların ekrana gelmesi sağlanıyor.

Mezar taşlarında karekod dönemi
Özellikle salgın döneminde hayatını kaybeden insanların sayısında önemli bir artış yaşandı. Bu artışla beraber Antalya’da karekodlu mezar taşı sistemini başlatan Mehmet Çetin, taleplerin bu dönemde patlama yaptığını söylüyor. Mezar taşına eklenen karekod sistemi, akıllı telefonla tarama yapıldıktan birkaç saniye sonra hayatını kaybeden kişinin kişisel bilgilerini ekrana taşıyor.

Bu mezar taşında hayatını kaybeden kişilerin özgeçmişi, videosu, fotoğrafları, şiir, dua gibi yazı ve görselleri telefon ekranına taşınıyor. Elbette görünüş olarak mezar taşında bir değişiklik yok. Yalnızca mezar taşının yan tarafına eklenen bir karekod bu işlemleri yapmayı sağlıyor.

Yıllar önce benzer bir sistem Huzur Mezar isimli bir işletme tarafından hayata geçirilmişti. Hatta ülke dışına bile ihraç edilen bu sistem 2018 yılında dikkat çekmişti. Yine benzer bir şekilde kullanılan karekodlu mezar taşı ile birlikte vefat eden kişinin fotoğraf, özgeçmiş ve video görüntülerine ulaşılmasına imkan tanınıyordu.

Kaynak: shiftdelete

Bu haberler de ilginizi çekebilir