• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2423.781
  • ...
Bangladeş`in Kuzeyine Asker Sevkedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş yönetimi, Cemaat-i İslami liderlerinden Delver Hüseyin Saidi`ye verilen idam cezasının ardından çıkan son olaylarda altı kişinin ölmesi üzerine, ülkenin kuzeyine askeri birlikler konuşlandırdı. Bölgede sokağa çıkma ve toplanma yasağı ilan edildi.

Dün akşam meydana gelen olaylarda ise iki kişi ölürken, ülkenin kuzeydoğusunda bir banliyö treni ateşe verildi.

Şahcihanpur bölgesinde de 5 bin göstericinin iki polis istasyonuna saldırdığı ve polisin ateş açması sonucu dört kişinin öldüğü bildiriliyor.

Cemaat-i İslami ise Delver Hüseyin Saidi`ye idam cezası verilmesini ve kararın ardından çıkan olaylarda meydana gelen ölümleri protesto etmek için bugünden başlamak üzere iki gün daha genel grev ilan etti.

Saidi hakkında Bangladeş Uluslararası Ceza Mahkemesince, 1971`de Pakistan`a karşı verilen Bangladeş Bağımsızlık Savaşı`nda katliama destek verdiği ve Hinduları Müslüman olmaya zorladığı gerekçesiyle idam kararı verilmesi üzerine çıkan olaylarda ölü sayısı 58`e yükselmiş oldu.

Bangladeş`te Gulam Azzam dahil 9 Cemaat-i İslami lideri, 2 Bangladeş Milliyetçi Partisi milletvekili ve bir bağımsız milletvekili, 1971`deki Bangladeş Bağımsızlık Savaşı sırasında, Pakistan ordusu tarafından 3 milyon Bangladeşlinin öldürülmesiyle sonuçlanan katliamda, Pakistan`la işbirliği yapmakla suçlanıyor ve halen Bangladeş Uluslararası Ceza Mahkemesi`nde yargılanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir