• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Suikastçıyı önce konuşturup sonra polise teslim ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan'da tarımsal üretimi ticarileştiren ve destekleri kaldıran üç yasaya karşı bugün başkent Yeni Delhi şehrinde çiftçilerin düzenleyeceği büyük “Traktör Yürüyüşü” protestosu öncesi kanlı bir suikast girişimi ortaya çıkarıldı.

Singhu sınırındaki çiftçiler, kargaşa yaratmak için dört çiftçi liderini öldürmeye hazırlandığı belirtilen bir kişiyi yakalayarak basının önüne çıkardı.

Suikasti gerçekleştirecek kişi, Rai polis karakolu amiri Pradeep Singh'ten eğitim aldığını, görevin silahla ateş ederek çiftçi liderlerini öldürmek olduğunu ve suikastin ardından Delhi polisinin çiftçilein eylemine müdahale edeceğini söyledi.

Yüzü kapalı olarak basın karşısına çıkartılan kişi silahların teslim alındığını, Pooja ve Sunita adı verilen yapılanmada iki tane de kadının bulunduğunu açıkladı. Ayrıca görevlendiren kişilerin ona, suikast yapacağı kişilerin çiftçi olmadıklarını, politikacı olduklarını söylediklerini belirtti.

Hindistan'da tarımsal üretimi ticarileştiren ve destekleri kaldıran üç yasaya karşı çiftçilerin 26 Kasım'dan bu yana eylemlerini sürdüren çiftçiler, eylemlerin 2. ayını dolduracağı 26 Ocak'ta (bugün) başkent Yeni Delhi'de büyük “Traktör Yürüyüşü” gerçekleştirmeye hazırlanıyorlar. Yapılan son görüşmelerde hükümetin “üç maddenin yürürlüğünün 18 ay ertelenmesi” önerisini de reddeden çiftçiler eylemin planlandığı gibi hayata geçirileceğini açıklamışlardı. 26 Ocak aynı zamanda Hindistan Anayasası'nın kabul tarihi ve resmi bayramı. 

Bu yazı Timeturk.com'dan alınmıştır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir