• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Lübnan Hizbullahın`dan Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LÜBNAN - Press TV`nin haberine göre, Hizbullah`ın Siyasi Konseyi başkanı İbrahim Emin El-Seyyid, Arap dünyasında son ayaklanmalar ve devrimlerin İran`ın yararına ve ABD ve srail`in çıkarlarına aykırı olduğunu söyledi.

Seyyid, Ocak ayından bu yana yaşanan halk devrimlerinin Tunus ve Mısır`da despot yöneticilerin yıkılmasına yol açtığını; Libya, Yemen, Bahreyn ve diğer Arap ülkelerini de vurmaya devam ettiğini belirtti.

Haberde ayrıca, İran`ın düşmanları İran`dan "korkuyor " çünkü İran`ın farklı alanlarda ortaya koyduğu şeyler "inanılmaz" diyen Seyyid, İran`ın "rakipsiz" ekonomik, bilimsel, teknolojik ve askeri başarılarına dikkat çekti.

Askeri yetenek ve tesislerine dayanarak, İran`ın, ABD ve israil politikalarına karşı durduğunu söyleyen Seyyid, bölgede ve dünyada ABD`nin ardı ardına başarısızlıklar kaydettiğine vurgu yaptı.

ABD`nin, bugün İran`la yüz yüze gelmek için çaresiz olduğunu ve sadece ABD değil, aynı zaman da israil`in de İran`a karşı hiçbir şey yapamadığı şeklinde sözlerine devam eden Seyyid, "ABD ve müttefikleri, İslam Cumhuriyetine karşı herhangi bir askeri maceranın başarısızlığa mahkûm olduğunun farkındadır" şeklinde sözlerini tamamladı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir