• DOLAR 32.528
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.854
  • ...
MHP`de toplu istifalara Yenisi Eklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Buldan’da MHP İlçe Teşkilatı Başkan Faruk Karacoğlu ve yönetim kurulunun 10 üyesi, 12 Haziran genel seçimlerinde alınan yüzde 13’lük oy oranını başarısızlık olarak gördüklerini belirterek toplucu istifa etti. İlçe Başkanı Faruk Kocaoğlu, genel merkeze gönderdiği istifa dilekçesinde, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi sert sözlerle eleştirdi. Milli refleksin en güçlü olduğu hareketin ülkücü hareket ve MHP olduğunu belirten Karacaoğlu, MHP’nin de Türk milletine sevdalı olduğunu, ancak bu sevdanın karşılığının 12 Haziran seçimlerinde kendisi yüzde 13’lük oy oranıyla gösterdiğini kaydetti. Yüzde 13’ün MHP’nin hakettiği bir sonuç olmadığını ifade eden Karacaoğlu, "Partimiz yüce Türk milletiyle kucaklaşmalı ve milletimizin gönlündeki yerini, en azından tek başına iktidar olacak kadar almalıdır. Bu anlamda yüzde 13’lük oy oranının başarı olarak değerlendirilmesi bizi endişelendirmektedir. Yüzde 13’lük oy oranı iyi değerlendirilmelidir" görüşünü savundu.

`MİLLET VİCDANINDA MAHKUM`

MHP`nin Denizli’den bir milletvekili çıkarılabildiğini hatırlatan Karacaoğlu, şöyle devam etti: "Bu sayı bizce yeterli değildir. En rahat propaganda yapabileceğimiz, sosyal dokusu itibarı ile partimizin kolay ulaşabileceği seçmenin yoğun olduğu ilimizde bir milletvekili ile kalınması düşündürücüdür. Niçin bir milletvekilinde kaldığımız etraflıca değerlendirilmelidir. Öcalan`ın idam dosyasının meclise getirilmemesi, üzerimizde bir leke olarak kalmıştır. Konu ile ilgili her ne söylersek söyleyelim milletimizin vicdanında karşılık bulmamaktadır. Üç buçuk yıllık çeyrek iktidar, sizi millet vicdanında mahkum etmiştir. İsminiz, üslubunuz, kullandığınız dil, yüce Türk milletinde karşılık bulmamaktadır. Yüzde 13’lük oy oranı başarı değil sonun başlangıcıdır. Yüce Türk milletinin MHP’den başka sığınacağı liman kalmamıştır. Sizin varlığınız bu limana yanaşmayı bekleyen gemileri engellemektedir. Şu anda Türk milletinin, MHP’nin yelkenine rüzgar olması için bir adım geriye çıkmanızın doğru olduğunu düşünüyoruz. Bizler ilk adımı atıyoruz. MHP Buldan İlçe Teşkilatı Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak görevlerimizden istifa ediyoruz."

İstifa eden Yönetim Kurulu şöyle: Faruk Karacaoğlu, Salman Yıldız, Ali İhsan Dere, Abdurrahman Fırtına, Melih Büyükdere, Abdullah Çiftçi, Mehmet Başkurt, Hakan Kayan, Süleyman Karacaoğlu, Kemal Özkan ve Murat Cabaroğlu.

DHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir