• DOLAR 32.53
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2485.522
  • ...
Gaffar Okkan ülkücülere de işkence yapmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da 24 Ocak 2001'de öldürülen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın, İslami kesimden olanlara acımasız işkenceler yaptığı ve o güne kadar hiç bilinmeyen işkence çeşitlerinin bizzat onun tarafından Diyarbakır'a getirildiği daha önce de tekerrüren dile getirilmişti.

Ancak Gaffar Okkan'ın şimdiye kadar pek de gündem olmayan bir yönü de geçtiğimiz gün medyaya düşen haberlerle ortaya çıktı. Mevzubahis habere göre Gaffar Okkan, 1981 yılında, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken Ülkücü Bülent Kara'ya işkence yaptığı ortaya çıktı.

Alaattin Çakıcı'nın yakın arkadaşı olarak bilinen Üzeyir Çakmaktaş'ın attığı bir Ttwitte, Gaffar Okkan'ın Ülkücü Bülent Kara'ya yaptığı işkence sonucu verilen raporu yayımladı.

Bülent Kara'nın aldığı işkence raporu üzerine yetkili makamlara şikayetçi olduğu halde, Gaffar Okan'ın 12 Mart Cuntacıları tarafından korunduğu ortaya çıktı.

Bülent Kara kimdir?
12 Eylül 1980 döneminde görülen MHP ana davasının 402 numaralı sanığı Bülent Kara, yeniden yargılanma talebini ve kendisine işkence yaptığını öne sürdüğü polislerin işkenceden yargılanmasını talep ettiği dilekçeleri İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na vermişti. Daha sonra, ülkücü bir grup arkadaşı ile İzmir Adliyesi önünde gazetecilere çıplak ayakla açıklama yapan Kara, gözaltında gördüğü işkenceler sonucu ayak parmaklarının kırıldığını söylemişti.

MHP ana davasında 18 yıl hapis cezası alan ve 9 yıl 7 ay cezaevinde yatan Kara, karakollarda yoğun işkence gördüğünü söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir