• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Sabuni Muhalifleri Oyunlara Karşı Uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye İslam Alimleri Birliği Başkanı Muhammed el Sabuni Suriye`de yaşanan olaylar ile ilgili açıklama yaptı.

El Cezire haber kanalına yaptığı açıklamada Suriye halkına mesaj gönderen el Sabuni, onların cihad yolunda mücadele ettiklerini ifade ederek; Esad rejimine karşı silah kullanmamaları tavsiyesinde bulundu.

Suriye Alimler Birliği Başkanı, `Asla elinize silah almayın, çünkü Baas rejimi sizi tuzağa düşürmek istiyor! Direnin, mücadeleye devam edin,` açıklamalarında bulundu.

El Sabuni, Suriye yönetiminin halkın sesini dinlemek yerine muhaliflere baskılarını arttırdığını dile getirdi.

Baas rejiminin yönetimi devraldığından beri ülkede baskı rejimi uyguladığını ifade eden el Sabuni, aylardır halkın reform talebiyle sokaklara dökülmesine rağmen ülkede herhangi bir olumlu adımın atılmadığının altını çizdi.

Suriyeli sığınmacıları ziyaret için Hatay`a gelen el Sabuni, ülkesinden kaçmak zorunda kalan Suriyelilerin feraha ereceklerini dile getirdi.

Cuma gösterilerinde halkın gösterdiği mücadeleye de dikkat çeken el Sabuni, `Suriye halkı ülkenin farklı yerlerinde aynı saatte sokağa çıkarak `özgürlük` taleplerini dile getiriyor,` diyerek ülkede adaletin saplanması için gösterilere destek olunması gerektiğini ifade etti.

ŞEYH SABUNİ KİMDİR?

Şeyh Ali Sabuni 1930 yılında Suriye’nin ilim ve âlimler şehri olan Halep`te ilim ile meşhur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Halep şehrinin büyük âlimlerindendir.

Şeyh Muhammed Ali es-Sâbûnî, Arapça feraiz ve diğer dinî ilimleri babası Şeyh Cemil’den okudu. Diğer yandan Suriye’nin ileri gelen âlimlerinden dersler aldı.

Dubai Uluslararası Kurân-ı Kerim ödülü komisyonu 2008 senesinde Şeyh Muhammed Ali es-Sâbûnî`yi yılın islâmî şahsiyeti seçti. Komisyon, Sabûnî hocanın, kitapları ve diğer ilmî çalışmalarıyla, özellikle de Kur’ân-ı Kerim tefsiriyle ilgili müellefatıyla İslâma ve Müslümanlara yaptığı hizmetleri sebebiyle bu ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir