• DOLAR 32.498
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2490.077
  • ...

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın faiz açıklamasıyla durağanlaşan altın fiyatları yeni haftaya düşüş hareketiyle girdi. Gram altın 439 liraya kadar geriledi. Altın fiyatlarındaki düşüş çeyrek altın fiyatlarınında gerilemesine neden oldu. Çeyrek altın 725 liraya geriledi. Altın uzmanı İslam Memiş altına yatırım yapacakları uyardı.

ALTIN FİYATLARI 100 LİRA YÜKSELECEK!

Altındaki düşüşte en büyük pay sahibi olan altının ons fiyatı da 25 Ocak haftasına düşüş sinyaliyle girdi. Altının ons fiyatı 1853 dolar bandına kadar geriledi. Sosyal medyada altın ve gümüşle iligli analizlerde bulunan altın ve finans uzmanı İslam Memiş, altın alacaklar için uygun zaman olduğunu söyledi. Memiş, "Geçen yıl 50 bin liralık bir düğün alışverişi yapan bir vatandaş bugünlerde o 50 bin lirası 40 bin liraya düşmüş oldu. Eşinize dostunuza götürülecek gram altınları şimdiden kenara koyun. Bugün 440 liradan gram altın almayan yaz aylarında 540 liraya alır. Düğün sezonlarında ciddi bir artış bekliyoruz. Bu fiziki altın talebiyle birlikte de ister istemez fiyatlarda bir artış öngörüyoruz." İddiasında bulundu.

GÜMÜŞ FİYATLARI KAÇ LİRA OLDU?

Gümüş fiyatları da altınla birlikte düşmeye devam etti. Gümüşün gram fiyatı 6 lira 5 kuruşa düştü. Uzmanlar gümüş fiyatlarında yükselişin altına birlikte gerçekleşeceğini iddia ediyor.