• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Rus Kadından Müthiş Örneklik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUl - Rusya vatandaşı Tatiana, İslamiyeti kabul ettikten hemen sonra İstanbul`a gelerek, kendi ülkesi tarafından işgal edilen Çeçenistan ve Kafkasya`nın çocuklarına bağışta bulundu.
 
Tatiana`nın Hıristiyan olduğu dönemde boynunda taşıdığı aile yadigarı haçı, alyansını ve birkaç parçadan oluşan ziynet eşyalarını Çeçen yetimlerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere İmkan-Der`e bağışladı. Tatiana`dan bu bağışları, İstanbul`da yaşayan ve derneğin kurucularından olan Çeçen gazi İmran Abdülazimov teslim aldı.
 
Çeçen Hamzat ile evlendi
Rusya`nın başkenti Moskova`da dünyaya gelen Tatiana V.`nin hayatı, 1944 yılında Kazakistan`a sürgün edilen bir Çeçen ailenin oğlu olan Hamzat V. ile tanışmasıyla değişti. Hıristiyan olduğu dönemde sürekli arayış içerisinde olan Tatiana, Moskova`ya çalışmak için gelen Hamzat ile tanıştıktan sonra İslam ve Hıristiyanlık ile ilgili pek çok sorunun cevabını bulur. Çift, kısa süre sonra evlenmeye karar verir. Tatiana, Rusça`ya çevrilen İslami eserleri okumaya başlar.
 
`Zalimlerle Mücadele Edeceğiz`
Kendi ülkesi Rusya`nın Çeçenistan`ı işgalini ve 45 bini çocuk 250 bin Müslüman`ı katletmesini unutamadığını ifade eden genç Rus kadın, ziynetlerini Çeçen yetimlere bağışlarken yaptığı konuşmada; Müslümanların birlik olması, Rusya ve Suriye yönetimi başta olmak üzere İslam`ın düşmanı olan zalimlere karşı mücadele edilmesi çağrısında bulundu.
 
`Eşim Suriye`de Allah yolunda aciz kadın ve çocuklar için cihat ediyor`
Tatiana eşi Hamzat ile birlikte Suriye`de yaşanan ve 70 bine yakın masum insanın can verdiği olaylardan, Esed rejiminin estirdiği terörden etkilendiklerini, eşinin Suriye`ye gitmek ve burada masum çocuklar için savaşmak istediğini söylediğini aktararak, kendisinin eşi Hamzat`ı "Allah yolunda aciz kadın ve çocuklar için savaşmak gerektiği" ayetini okuyarak teşvik ettiğini belirtti.
 
Eşi Hamzat`ı Suriye`ye savaşmak üzere gönderen Tatiana, elindeki küçük birikimini ve ziynet eşyalarını da yanına alarak İstanbul`a gelir.
(Riyad Makayev-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir