• DOLAR 32.493
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2481.534
  • ...
Ağrı`da Husumetli Aileler Barıştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Taşlıçay ilçesinde çıkan silahlı kavga sonucu arasında husumet başlayan iki aile, düzenlenen yemek programıyla barıştırıldı.
Yukarı Dumanlı köyünde yaşayan Arslan ile Düzgören köyünde yaşayan Aslan aileleri arasında 2010 yılında çıkan ve 1 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavganın ardından taraflar arasında husumet başladı.

Kanaat önderlerinin çabalarıyla barışmaya ikna edilen iki ailenin fertleri, Yukarı Dumanlı köyünde düzenlenen barış yemeğinde bir araya getirildi.

Aile fertleri burada Kur`an-ı Kerim üzerine yemin ederek, tokalaşıp barıştı.

Taşlıçay Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, programda yaptığı konuşmada, il, ilçe ve insanlık için kardeşlik için güzel ve hayırlı bir gün olduğunu belirterek, kentte 3 yıldır süren üzücü olayın sonlandırılmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Görüşü ne olursa olsun insanlar arasında zaman zaman yaşanan husumetin sona ermesi için her zaman destekçi olduklarını vurgulayan Zadeleroğlu, şunları kaydetti:

``Herkes `bu dava nasıl biter, bu husumet nasıl sona erer` diye düşünmekteydi. Nitekim bugün burada bu husumetin sona ermesine şahitlik ediyoruz. Bu barışta emeği geçen herkese teşekkür ederim.
 
Biz de devletimizin temsilcisi olarak bu barışa, bu kardeşliğe katkıda bulunmak istedik ve elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Hiçbir insanı Kürt, Laz, Türk diye ayırmak kimsenin haddi değildir. Garibanlığın ve mağdurluğun aşireti, ırkı olmaz. Bu yüzden bize düşen her zaman barıştan yana olmaktır.``
Herkesin eşit olduğunu vurgulayan Zadeleroğlu, ``İslamda bölmek, kin tutmak yoktur. Aşiret, mensubiyet, kavmiyet insanları kurtarmaz. İnsanı vefa kurtarır.
 
Türk de Kürt de et ve tırnaktan öte aynı damardaki kan gibidir. İyilik ve insanlık her şeyin üzerindedir. Bölmek, ayrıştırmak bizim kültürümüzde yoktur`` diye konuştu.

Aralarında İlçe Kaymakamı Zadeleroğlu`nun yanısıra garnizon komutanı, emniyet amiri, milli eğitim müdürü, müftü, siyasi partilerin temsilcilerinden de bulunduğu barış heyeti, buradaki programın ardından Düzgören köyünde düzenlenen barış yemeğine de katıldı.


AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir