• DOLAR 32.566
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2431.994
  • ...
Ana Dil`e Saldırı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN-21 Şubat Dünya Anadil Günü münasebetiyle Özgür-Eğitim-Sen`in Adıyaman (Semsûr)Demokrasi Parkında yapılan açıklamadan sonra demokrasi parkında asılı bırakılan pankartın Kürtçe bölümünün yırtılmasına yapılan basın açıklamasıyla kınandı. Adıyaman da sekiz dernek bir araya gelerek yapılan çirkin hareketi kınayan bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Bilgi ve Hikmet Derneğin Başkanı Hidayet Aktoprak okudu.
 
Açıklamada Allah`ın ayetine el uzatacak kadar gözü dönmüş, aciz, tahammülsüz, çağdışı barış düşmanı, insanlıktan nasiplenmemiş, zavallı bir grup tarafından saldırıda bulunulmuştu. Çağımız insanlığının ulaştığı düşünceye saygı, hoşgörü ve çoğulcu anlayış karşısında çok gerilerde kalmış barbar bir grubun hala var olduğunu görmek üzücü olduğu İfadelerini kullandı.
 
Aktoprak, 21 Şubat günü Demokrasi Parkına bir pankartın asıldığını belirterek, "Göklerin ve yerin yaratılması ile dillerinizin ve renklerinizin farklı olması, Allah`ın ayetlerindendir` ayeti olduğu hatırlatıldı.
 
Aynı gün pankarta 2 defa saldırıda bulunduğunu ve pankartın yırtıldığını söyleyen Aktoprak, "Bunu çok iyi biliyoruz ki bu saldırıda bulunan şahıslar ne yaptığını bilmeyen kandırılmış kişilerdir ancak bunun arkasındaki güç ve zihniyet insanlıktan nasibini almamış barbar ilkeldir. Gözleri, üzerinde Allah`ın ayeti yazılı olan bir pankarta el uzatacak kadar kör olmuştur.Bu güçler toplumsal gelişimizden olgunlaşmamızdan rahatsız toplum ruhuna kin ve nefret ekmeye çalışan taraflardır" şeklinde konuştu.
(Cemil Özdaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir