• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
`İnancımıza Saygılı Bir Anayasa İstiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar yaptığı açıklamada, yeni anayasa ile ilgili taleplerini şöyle sıraladı: "İmam Hatiplerin orta kısımlarının yeniden açılması, Kur`an öğreniminde 12 yaş sınırının son bulması, başörtü yasağının son bulmasının yanı sıra dini inanç ve vicdan özgürlüğü mutlaka koruma altına alınmalıdır" dedi.

Darbe anayasasının düşünce ve inanç özgürlüğünü büyük oranda sınırladığını belirten Bayraktutar, "İfade ve örgütlenme özgürlüğünden, inanç özgürlüğüne kadar anayasanın temelinde özgürlüklerin bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yeni anayasanın mutlaka toplumun tüm kesimlerini kucaklaması gerektiğine işaret eden Bayraktutar, "Yeni bir özgürlükçü anayasa için şeffaf biçimde çalışacak mekanizmalara ihtiyaç vardır. Katılım ancak bu şekilde etkin olabilir. Demokratik, katılımcı anayasa için sorumluluk almaya hazırız. Artık toplum yönetimde daha fazla öne çıkmalıdır. Halkın yönetime tam anlamıyla katılma zamanı gelmiştir. Yıllardır aranan uzlaşma sandıktan çıkmıştır" ifadelerine yer verdi.
Şefik Mert - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir