• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli ziyareti çerçevesinde Kartepe’de bulunan Ark Pres Emniyet Kemerleri A.Ş.’de incelemelerde bulundu. Faaliyetler hakkında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Kasım’dan bilgi alan Varank’a yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yapıldı. Ziyarete Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın eşlik etti.

DAVET SOSYAL MEDYADAN

Varank, işletmede yerli ve milli olarak özellikle ticari araçların emniyet kemerlerinin dizayn edilip geliştirilip üretildiğini belirterek “Bu firmadan bir sosyal medya mesajıyla haberdar oldum. Şirketin genel müdür yardımcısı bir mesaj gönderdi. ‘Sayın bakanım, biz Türkiye’de otomotiv sektörüne hizmet veriyoruz, ihracat yapıyoruz. Bizi de ziyaret eder misiniz?’ dediler.” ifadesini kullandı.

SANAYİNİN KALBİ

Kocaeli’nin Türkiye sanayisinin kalbi olduğunu vurgulayan Varank, “Hem Türkiye’nin ihtiyaçlarını yerli sanayi ile karşılarken hem de önemli bir ihracat merkezi. Bunun gibi firmalarımızı destekleyerek onları global oyuncu yapmak için gayret göstereceğiz.” dedi.

YERLİ OYUNCULAR GELİŞMELİ

Varank, firmanın Türkiye’de faaliyet gösteren global bir rakibi bulunduğunun altını çizerek “Tek yerli ve milli olarak kendisini sıfırdan geliştirmiş firmamızın bir örneği yok. Global rakipleri yabancı yatırımcı. Tabii ki onlar da ülkemizde üretim yaptıkları için biz kendilerini burada misafir etmekten mutluyuz. Ama yerli oyuncuların gelişmesini de elbette arzu ediyoruz.” diye konuştu.