• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Bitlis`te aralıksız kar yağışı sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Haftayı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olarak geçiren Bitlis`te, dün itibarı ile başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz bir şekilde etkiledi.

 

Yeni haftaya yoğun kar yağışı altında başlayan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren hızını arttırarak devam etmesi karşısında oldukça zor anlar yaşadı.

 

Esnaf kar ile kapanan iş yerlerini küreklerle açmak zorunda kaldı. Ayrıca yoğun kar yağışı ile birlikte ortaya çıkan sis bulutları, şehir merkezini etkisi altına alıp araç sürücülerinin görüş mesafesini daraltarak yollarda hafif çaplı kazalara neden oldu.

 

Bitlis`te birçok köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenilirken, merkez ve mahallelerde de aynı sıkıntının olduğu bildirildi. Kapanan köy yollarının açılması için il özel idare yetkilileri çalışmalara başlarken, belediye ekiplerinin de merkez ve mahalle yollarının açılması için çalışma başlattığı kaydedildi.

 

Öte yandan Meteoroloji yetkilileri yoğun kar yağışı nedeni ile sürücücülerin zincirsiz olarak yola çıkmamaları hususunda uyarıda bulunurken, köylerde yaşayan vatandaşların çığ tehlikesine karşı tedbirli olmaları istendi.

 

Ayrıca yetkililer tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köylerde, acil durumdaki hastalara müdahale edilmesi için ekiplerin hazır tutulduğu belirtildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir