• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Azerbaycan Ermenistan tarafına 30 askerin cesedini teslim etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tanınmayan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin Acil Durumlar Devlet Servisi yaptığı açıklamada, kurtarma ekiplerinin bugün Fuzuli, Laçin ve Sugovuşan bölgelerinde arama çalışması yaptığını belirtti.

Açıklamada, "Bu çalışmalar sonucunda Azerbaycan tarafı 30 Ermeni askerin cesedini keşif yerlerini belirtmeden teslim etti. Cesetler tanınmayacak bir durumda. Kimliklerini tespit etmek için cesetler adli tıpa gönderildi." denildi.

Ermenistan'ın saldırıları üzerine 27 Eylül 2020'de başlayan Dağlık Karabağ çatışmaları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın 9 Kasım 2020'de imzaladığı ortak bir bildiri ile son bulmuştu.

Bildiriye göre, Azerbaycan ve Ermenistan tarafları ilerledikleri mevzilerin ötesine geçemedi. Bazı bölgeler Bakü'nün kontrolüne girdi. Bölgede temas hattı ve Laçin koridoru boyunca Rus barış güçleri konuşlandırıldı. 

Rus barış güçleri ve Uluslararası Kızıl Haç Komitesi temsilcileri kayıp cesetlerin arama çalışmalarına katılıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir