• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
`28 Şubatçılık hala sürmektedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA- Kayalıpark meydanında bir araya gelen Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 286. hafta basın açıklamasını gerçekleştirdi. Gündemdeki konuların değerlendirildiği açıklamada Müslümanların gördüğü zulümlere dikkat çekildi. Zümer Süresi 17 ve 18. Ayet meallerinin okunduğu açıklamayı platform adına Ersoy Kağnıcıoğlu yaptı.
 
Başörtüsü yasağı bütün hızıyla devam ediyor
28 Şubat`ın yıl dönümünde 28 Şubat`çılar tutuklanıp yargılanıyorken uygulamalarının devam ediyor olmasının çok hazin olduğunu söyleyen Ersoy Kağnıcıoğlu, "Başörtüsü hala yasak, çözümlendiğine inanılan uygulama kısmen de olsa hala devam etmekte. Yök hala dimdik ayakta durmakta, okullar 8 yıllık yetmiyormuş gibi 12 yıla çıkartılmış kamuda başörtüsü yasağı bütün hızıyla devam etmekte. İslami camialar üzerindeki demokles kılıcı gibi asılı duran pek çok yasa hala uygulanmakta. Zulümler hala devam etmekte. Kısaca 28 Şubat`çılar mahkûm 28 Şubat`çılık hala sürmektedir" dedi.
 
28 Şubat kararları da mahkûm edilmelidir
28 Şubat`ın İslami camialar üzerine estirdiği tutuklama ve hapsetme uygulamalarının bugün de devam ettiğine dikkat çeken Kağnıcıoğlu, "Salih Mirzabeyoğlu hala tutuklu, Umut Davası sanıklarının haksız yere yargılanması devam etmekte. Sivas davası sanıkları bir kinin ve kör bir intikam duygusunun esiri olanlar tarafından hukuksuzca yargılanmakta ve yapılan zulümler devam etmektedir. Malatyalılar davası pek çok faili meçhul davanın İslami camiadan sanıkları haksız yere tutukluluk halleri devam etmektedir. Bir an önce bu mazlumların hakları iade edilip kırılan itibarları onore edilmelidir. 28 Şubat mahkûm edilecekse onların kararları da mahkûm edilmelidir" ifadelerini kullandı.
 
İslami camialardan birilerinin derdest edilmesi adet haline geldi
Amerika`dan her yetkili Türkiye`ye geldiğinde İslami camialardan birilerinin derdest edildiğine dikkatleri çeken Kağnıcıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Misafirperver milletiz(!) vesselam her misafirliğe gittiğimizde ve her misafir geldiğinde hediye götürmek ve hediye vermek âdetimizdendir. Fakat hediyenin masumlar ve mazlumlar olması abestir. Türkiye`den her yetkili Amerika`ya gittiğinde ve Amerika`dan her yetkili Türkiye`ye geldiğinde İslami camialardan birilerinin derdest edilmesi adet haline getirilmiştir. Yetkililerden rica ediyoruz gelin anlaşalım bunu bir sıraya bağlayalım kimin sırası geldiyse kendini ona göre hazırlasın herkes diken üzerinde yaşamaktan sıkıldı artık.
 
Amerikan Dışişleri Bakanı Keriye küresel haber sitesi ve İslam dünyası dergisinin yöneticilerinin kurban edilmesi bu geleneğin bir devamı mıdır? Artık bu tür tiyatrolar pek seyirci tutmuyor. Yakında Amerikalıların sıkılacağından da korkuyoruz. Olayı biraz şenlendirmek için kırmızı kurdele takın. Çoluk çocuk kadın kız da gözaltına alın ki yaptığınız iş daha şenlikli görünsün belki memnun edersiniz misafirlerinizi."
 
Bangladeş`in mazlum evlatlarının yanındayız
Bangladeş`te Cemaati İslami liderlerine yapılan zulümlere de değinen Ersoy Kağnıcıoğlu, "Bangladeş`te Cemaati İslami liderlerine yapılan haksız ithamlar ve zulümler Müslüman halkın tepkisi ile karşılaşmıştır. Zalim yöneticilerin bu tepkilere katliam ile cevap vermelerini şiddetli bir şekilde telin ediyoruz. Bangladeş`in mazlum ve yiğit evlatlarına yanlarında olduğumuzu dualarımızın onlarla olduğunu bildiriyoruz. Zalimleri de hesap gününün şiddetine karşı uyarıyoruz" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir