• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Doğu'da dondurucu soğuklar etkisini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini devam ettiriyor. Termometrelerin sıfırın altında 33 dereceyi gösterdiği Ağrı'da hayat olumsuz etkileniyor.

Soğuk havanın ne derece etkili olduğunu göstermek için sıcak su ile deney yapan bir vatandaşın havaya savurduğu su, yere düşmeden kristalize oldu.

 

Evinden getirdiği sıcak suyu maşrapayla havaya savuran Samet Güler adlı genç "Şu an Murat Nehri'nin kenarındayız. Termometrelerin gece eksi 35 dereceleri gördüğü günleri yaşıyoruz. Bu soğuk havanın ne derece etkili olduğunu gösterebilmek için bir deney yaptım. Maşrapa içine döktüğüm sıcak suyu havaya savurdum, su yere düşmeden havada dondu. Bu da şehrin gerçekten olması gerekenden fazla soğuk olduğunu gösteriyor. Bu soğuklar haliyle hayatı olumsuz etkiliyor." dedi.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 33, Ardahan ve Kars'ta 27, Erzurum'da 25, Iğdır'da 15 ve Erzincan'da 13 derece olarak kaydedildiği ifade edildi.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Erzincan'da 3, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 12, Ağrı'da 10, Kars'ta 5, Erzurum ve Iğdır'da 2 derece olması bekleniyor.

Bölgede, sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma, don, sis ve pus olayı ile dik ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir