• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Çocukları vuruyor, evleri yıkıyor, ağaçları kesiyorlar!  SİYONİST YAMYAMLAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Filistin topraklarını işgal altına alan ve bölgenin gerçek sakinler olan Filistinlilere her türlü zulmü ve haksızlığı reva gören siyonistler, bu defa küçük bir kız çocuğunu hedef aldı. Vahşi siyonistler, işgal altındaki Batı Yaka’da 11 yaşındaki bir kıza taşlarla saldırdı. Başına isabet eden taşlarla ölümden dönen kızın yardımına son anda ailesi yetişti. Küçük kıza yapılan saldırı, işgalci siyonistlerin barbarlığını bir kez daha kanıtladı. Öte yandan işgal topraklarını genişletme çalışmaları da devam ediyor. Birleşmiş Milletlerin (BM) raporuna göre, işgal askerleri sadece son iki haftada Filistinlilere ait 24 evi yıktı. Bununla da yetinmeyen barbar rejim, Filistinlilere ait 1370 zeytin ağacını söktü.

11 YAŞINDAKİ KIZA ÖLÜMCÜL SALDIRI!

Siyonist işgalciler, yaşına ve cinsiyetine bakmadan Filistinli herkesi hedef almaya devam ediyor. İşgalcilerin hedefinde bu defa 11 yaşındaki Hala el-Gut vardı.

Batı Yaka'daki Nablus kentinin güneyinde yer alan Madama köyünde yaşayan Filistinli küçük kız, pazar günü ders çalışmak için amcasına gitmek üzere evden çıktı. O sırada bir grup siyonist yerleşimcinin taşlı saldırısına uğradı. Yahudi yerleşimcilerin saldırmakla kalmayıp kaçırmaya çalıştığı küçük kız, isabet eden taşlar nedeniyle yüzünden yaralandı.

Amcası ve köylüler, 11 yaşındaki kız çocuğunu Yahudi yerleşimcilerin elinden zor kurtardı. Gut ailesinin yaşadığı evin pencerelerinin kırıldığı saldırıda, 6 yaşındaki kardeşi ve annesinin vücutlarında da morluklar oluştu.

BİR TAŞ YÜZÜNE İSABET ETTİ

Yerleşimciler tarafından kaçırılmaya çalışılan Hala el-Gut, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ders çalışmak için evimize yakın olan amcamın evine gidiyordum. Aniden bir grup maskeli yerleşimci karşıma çıktı. Bana taş atmaya başladılar. Hatta taşlardan biri yüzüme isabet etti ve yaralandım. Bilincimi kaybettim. Bazıları beni çekip, kaçırmaya çalıştı."

Yaşadığı olayın "korkunç" olduğunu kaydeden küçük kız, "Taşlar bana ve eve doğru yağmur gibi yağıyordu. Çok fazlaydı." dedi.

Artık dışarıda oynamak veya okula gitmek için dahi evden çıkmak istemeyen küçük kız, halen şaşkınlık ve korku içinde olduğunu, Yahudi yerleşimcilerin geri dönmesinden endişe ettiğini dile getirdi. "Yüzüm ağrıyor ve başımın her yerinde acıyı hissediyorum." diyen Hala, geceleri kabuslar gördüğünü aktardı.

EBU HUDAYR OLAYINI AKILLARA GETİRDİ

Baba Meşhur el-Gut da Yahudi yerleşimcilerin ailesine başka bir saldırıda daha bulunmasından endişe ettiğini söyledi. Gut, "Kızımı neredeyse kaybediyordum. İsrailli Yahudi yerleşimciler tarafından 2014'te kaçırılıp öldürülen Muhammed Ebu Hudayr olayı neredeyse yeniden yaşanacaktı." dedi.

Olayın yaşandığı günden bu yana evinden ayrılmayan Gut, "Normalde işe gittiğimde bazen bir hafta evde olmuyorum. Ancak şu anda Yahudi yerleşimcilerin saldırılarından korktuğum için bunu yapamam." diye konuştu.

Söz konusu saldırıların sorumluluğunun işgal rejimine ait olduğunu kaydeden Gut, "Bu çeteler saldırılara göz yuman israil ordusunun himayesi altında çalışıyor." ifadelerini kullandı.

“TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKMAYACAĞIZ”

Saldırıyı "terör eylemi" olarak nitelendiren Gut, "Kızım sadece 11 yaşında ve amcasının evine, okuluna gitmekten korkuyor. Yahudi yerleşimciler çocukların ve kadınların kalbine korku ekmek istiyor ancak başaramayacaklar." şeklinde konuştu.

Evlerinin köyün ücra bir bölgesinde yer aldığını ve yerleşimcilerin bu toprakları kontrol etmek için kendilerini evden çıkarmaya çalıştığını aktaran Gut, "Evimizden ve topraklarımızdan çıkmayacağız. Onlar gidecek." dedi.

SİYONİSTLERİN İLK SALDIRISI DEĞİL

Uluslararası insan hakları örgütlerinin geçen yıllarda yayımladığı raporlara göre, siyonist yerleşimciler Batı Yaka'nın kuzeyindeki Filistinlilere yönelik öldürme, yaralama, ağaçları köklerinden sökme ve mülkleri tahrip etme gibi onlarca saldırıda bulunuyor.

Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz 2014'te işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şuafat beldesindeki evinin önünden fanatik Yahudiler tarafından kaçırılmış ve yakılarak katledilmişti.

Ayrıca Devabişe ailesinin Batı Yaka'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde bulunan evi, 31 Temmuz 2015 sabahı fanatik Yahudi yerleşimciler tarafından ateşe verilmişti. Olayda ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki Ahmed ise ağır yaralanmıştı.

Filistin'de ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açan saldırının ardından baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) de tedavi gördükleri hastanede yaşamını yitirmiş, kundaklamadan tek sağ kurtulan kişi olan Ahmed ise vücudunun yüzde 60'ı yandığı için uzun süre hastanede tedavi görmüştü.

YENİ YERLEŞİM BİRİMLERİNDE 650 BİN İŞGALCİ

Filistin verilerine göre, Batı Yaka ve Doğu Kudüs'teki 164 büyük, 124 küçük yerleşim biriminde yaklaşık 650 bin siyonist yerleşimci yaşıyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

İŞGAL ALANLARI GENİŞLİYOR

İsrail terör rejimi, her geçen gün Filistinlilerin topraklarındaki işgali genişletiyor. Terör rejiminin işgal girişimleri Birleşmiş Milletlerin raporlarına da yansıdı.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Filistin topraklarındaki birimi yayımladığı raporda, işgal rejiminin, sadece son 2 haftada Batı Şeria'da, Filistinlilere ait 24 evi yıktığı veya gasp ettiği belirtildi.

Ofis, "Sivillerin Korunması" başlıklı raporunda söz konusu yıkım işlemlerinin, 34 kişinin göçe zorlanmasına 70 kişinin de zarar görmesine sebep olduğunu vurguladı.

157 FİLİSTİNLİYİ ALIKOYDU

Raporda ayrıca, işgalcilerin bu süre içinde Batı Yaka'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te 161 operasyon gerçekleştirdiğine ve 157 Filistinliyi alıkoyduğuna dikkat çekildi. Rapora göre söz konusu süre içinde 79 Filistinli yaralandı. Bunların içinde 14 çocuk bulunuyor.

AĞAÇLARA DA ACIMIYORLAR

Rapora göre işgalciler, "devlet arazisi"ne dikildiği iddiasıyla Filistinlilere ait 1370 zeytin ağacını söktü. Ayrıca doğal sit alanında otlatıldıkları iddiasıyla 237 baş koyuna da el koydular. Koyunlar Beytülahim'deki Fukin Vadisi bölgesinde gasp edildi. Çobana da 50 bin şikel (15 bin 200 dolar) ceza kesildi.

Rapora göre işgalciler 2020 yılında da Filistinlilere ait 4164 adet zeytin ağacını söktü. Bu rakam ise sökülen ağaç sayısının 2019'a nispetle yüzde 60 arttığını gösteriyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir